<p>Van links naar rechts: Erik Cramer (atum3D), Toby Houben (3D Ambacht) &nbsp;en Jos (deelnemer 3D Ambacht).&nbsp;</p>

Van links naar rechts: Erik Cramer (atum3D), Toby Houben (3D Ambacht)  en Jos (deelnemer 3D Ambacht). 

(Foto:)

3D printers voor 3D Ambacht

Arnhem - Het Nederlandse bedrijf atum3D, dat 3D printers ontwikkelt, heeft twee zogeheten DLP Station 3D printers geschonken aan 3D Ambacht in Arnhem. Bij 3D Ambacht leren mensen met autisme of een aanverwante aandoening hun kwaliteiten te ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om zich te ontwikkelen. 3D Ambacht wil zo een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van de deelnemers en de samenleving.

“De mogelijkheden en toepassingen van 3D printen op basis van Digital Light Processing (DLP), waarbij een vloeibare hars met UV-licht snel en uiterst nauwkeurig wordt uitgehard, nemen wereldwijd snel toe. Om de kansen van deelnemers te maximaliseren is het daarom niet meer dan logisch hen ook op te leiden in DLP 3D printen. atum3D draagt met deze printers, training en ondersteuning graag haar steentje bij aan dit mooie initiatief”, aldus de Goudse printerbouwer. Beide printers zijn onlangs geïnstalleerd en directeur van 3D Ambacht, Frank Houben, zijn zoon Toby, vrijwilliger Michiel en deelnemer Jos hebben inmiddels een training gevolg.

Opleiding ‘in huis’

Frank Houben heeft 3D Ambacht 5 jaar geleden opgericht, nadat hij op de werkvloer ontdekte dat verschillende mensen met autisme een bovengemiddelde interesse toonden in 3D modelleren. De deelnemers van 3D Ambacht worden dan ook opgeleid tot 3D modelleur. Dat houdt in dat ze aan het eind van het traject deskundig zijn op het gebied van modelleren, ontwerpen, scannen en 3D printen van objecten.

De deelnemers krijgen bij 3D Ambacht een jaar lang een ‘in huis’ opleiding op de locatie in Arnhem. Vervolgens wordt een werkgever gezocht, waar de deelnemer onder begeleiding een stage van een half jaar volbrengt. Op dit moment volgen 15 deelnemers dit traject, waarbij tevens wordt gewerkt aan persoonlijk leiderschap, werknemersvaardigheden en vitaal leven. Frank Houben: “Zij die de digitale technieken beheersen worden de ambachtslieden van de 21ste eeuw.”

Trots

Commercieel directeur Juan Vertelman van atum3D: “Wij zijn verheugd en trots dat wij met onze hardware, software en expertise kunnen bijdragen aan het initiatief van 3D Ambacht. Met het gebruik van hoogwaardige materialen, industriële hardware en integrale processen wordt 3D printen steeds belangrijker voor de kostenefficiënte serieproductie van functionele onderdelen. Dit vraagt om een toenemend aantal professionals met een passie voor 3D ontwerp en fabricage. Zowel 3D Ambacht als atum3D willen daar graag een bijdrage aan leveren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden