<p>Wethouder Cathelijne Bouwkamp plaatst de eerste tegel onder toeziend oog van directeur van Museum Arnhem, Saskia Bak.&nbsp;&nbsp;</p>

Wethouder Cathelijne Bouwkamp plaatst de eerste tegel onder toeziend oog van directeur van Museum Arnhem, Saskia Bak.  

(Foto: gemeente Arnhem)

Eerste van 82.000 unieke tegels Museum Arnhem gezet

Arnhem - Vrijdagochtend 9 april zijn de eerste tegels voor de nieuwbouw van Museum Arnhem door Saskia Bak en Cathelijne Bouwkamp gezet. De komende maanden worden er in totaal 82.000 tegels aan de gevel van de nieuwe vleugel bevestigd. Naar verwachting zitten alle tegels in juli aan de gevel.

De tegels zijn gemaakt door Koninklijke Tichelaar. De geglazuurde keramische tegels zijn zeer duurzaam als gevelmateriaal; gemaakt van natuurlijke klei en ze blijven hun kleur en glans behouden. Door een speciaal ‘recept’ is geen één tegel hetzelfde. De combinatie van de kleuren en het verloop van de kleuren zorgen ervoor dat je straks met verwondering naar het nieuwe museumgebouw kijkt.

Blikvanger

Het zetten van de tegels is Cathelijne Bouwkamp ‘s eerste handeling als wethouder cultuur van Arnhem. “Ik ben trots dat ik samen met Saskia Bak de eerste tegels mag zetten. De veertien prachtige tinten geven de schittering weer van de overgang van Betuwe en Rijn naar de heuvels van de Veluwe. Daarmee draagt dit gebouw het unieke landschap van Arnhem op een speciale manier uit. Dit vernieuwde museum is straks een echte eyecatcher in ons gevarieerde culturele aanbod in onze stad.”

 Nieuwe mijlpaal

Directeur van Museum Arnhem, Saskia Bak, is blij met de deze nieuwe mijlpaal in de ver- en nieuwbouw van het museum: “Met de nieuwe vleugel en straks de prachtige tegels aan de gevel krijgt de bijzondere plek waar het museum ligt weer echt betekenis. Het is weer een stapje dichterbij de opening van het museum waar we de bezoekers straks met trots gaan verwelkomen. We gaan deze tegels ook gebruiken voor een crowdfunding in samenwerking met Voordekunst. Hiermee willen we geld inzamelen voor het herinrichten van de beeldentuin. Binnenkort vertellen we meer hierover.”

Afbouw en inrichting

Gemeentelijk projectleider Guus de Rijk vertelde wat er tegelijkertijd tijdens het zetten van de tegels staat te gebeuren: “De komende tijd wordt de nieuwe vleugel wind- en waterdicht gemaakt, zodat het drogen van het gebouw kan beginnen. Dat is belangrijk om straks een goed museumklimaat te hebben. Daarna wordt gestart met de afbouw, zowel binnen als buiten. Na de oplevering eind dit jaar, gaat Museum Arnhem aan de slag met de verdere inrichting publieksruimtes (ontvangstruimtes, horeca) en de inrichting van de tentoonstellingen. In het eerste kwartaal van 2022 gaat Museum Arnhem voor publiek open.”

Volg de ver- en nieuwbouw van Museum Arnhem

Op het YouTube kanaal van Museum Arnhem https://www.youtube.com/watch?v=MLD5VhyWq3k is te zien hoe de tegels zijn gemaakt. Op www.rotsbouwtmuseumarnhem.nl is een live stream te zien en verschijnen regelmatig bouwvlogs en bouwjournaals over de nieuw- en verbouw van het museum.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden