<p>Voorzitter Jan van Schaik van TV de Hoogkamp: "De opknap van het tennispark is een impuls voor de club." (Foto: Ellen Koelewijn)</p>

Voorzitter Jan van Schaik van TV de Hoogkamp: "De opknap van het tennispark is een impuls voor de club." (Foto: Ellen Koelewijn)

(Foto: )

TV De Hoogkamp heeft wind in de zeilen

Arnhem - Wat een grondige renovatie van een sportaccommodatie al niet teweeg brengt. Vraag dat maar aan Tennisvereniging de Hoogkamp uit Arnhem. De club bespeurt groot enthousiasme onder de leden nadat het A-complex is opgeknapt. De club merkt sowieso dat het de wind stevig in de zeilen heeft.

Door Vincent Bos

Neem alleen al het ledenaantal. Het aantal tennissers is vorig jaar landelijk met zo’n 4,5 procent gestegen, maar bij TV de Hoogkamp fors meer. Daar wordt een groei gesignaleerd van 14 procent. Het brengt het aantal leden op 700. En dan is voorzitter Jan van Schaik met name trots op het grote aantal tennissende jongeren. De club telt 230 jeugdleden.

“De groei is onder meer te danken aan de centrale ligging van het tennispark in de wijk”, weet hij. “We trekken mensen aan uit de wijken Sterrenberg, Gulden Bodem, Alteveer Cranevelt, de Hoogkamp, Burgermeesterswijk. Daar komt bij dat vanwege de coronaregels heel veel sporten niet mogelijk zijn, maar tennis wel. Onze sport heeft daarvan geprofiteerd.”

Tussen woonblokken

De tennisvereniging die zeventig jaar geleden werd opgericht, ligt ingeklemd tussen enkele woonblokken. Dat is de reden dat het tennispark uit drie gedeelten bestaat: een A-, een B- en een C-complex. Bij de bouw van de wijk wisten de bewoners dat hun huizen aan de tennisbanen grenzen.

Croissants

“Met de bewoners hebben we een goed contact. Dat vinden we belangrijk. Daarom hebben we voor de renovatie onder meer croissants laten bezorgen om te laten zien dat de bewoners gewaardeerd worden. We hebben ze ingelicht over de werkzaamheden op het tennispark. Omdat de steeg naar het A-complex smal is, moesten we een kraan inzetten om materialen en machines over de huizen te tillen”, weet de voorzitter.

De club beschikt over elf tennisbanen. Vier zijn er van gravel, vier zijn voorzien van een smashcourt ofwel een soort kunstgravel en op drie banen is kunstgras aangelegd. “Het betekent dat we op zeven banen het hele jaar, dus ook in de winter, kunnen spelen”, zegt Van Schaik die sinds 3,5 jaar de tennisvereniging leidt.

Digitaal reserveren

Door de renovatie heeft het tennispark volgens hem weer een frisse uitstraling. “We hebben het straatwerk helemaal vernieuwd, de hekken aangepakt, er is geschilderd, nieuwe beplanting aangebracht, we hebben gezorgd voor verlichting langs de paden naar het complex toe en een tribune gebouwd. We merken dat de leden er enthousiast op reageren. De club zit echt in een flow. Nu willen we het clubhuis verbouwen. Dat werkt vergt veel voorbereiding en duurt daarom nog wel even.”

De vereniging gaat ook in elektronisch opzicht met de tijd mee. “Voorheen kon je een baan reserveren met een pasje. Nu kan dat ook digitaal. Zo kun je bekijken of er banen vrij zijn en er drie dagen tevoren een reserveren. We zijn er erg tevreden mee. Iedereen loopt hier blij rond.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden