Online programma Alzheimer Café Arnhem

Arnhem - Het online Alzheimer Café Arnhem van dinsdag 20 april heeft als onderwerp: Wat te regelen na de diagnose dementie? Belangrijke beslissingen voor later.

Als u een diagnose dementie hebt, is het belangrijk om zo lang mogelijk zelf te bepalen wat er met u gebeurt. Keuzes en beslissingen vastleggen geeft zekerheid. Maar welke wensen en zaken kunt u het beste tijdig vastleggen? De tips die de gastsprekers, notaris en kandidaat-notaris, geven kunnen hierbij helpen.

Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Als u dementie hebt, kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf behartigen. Welke rechten hebt u dan? Wie behartigt uw belangen? En welke rechten hebben uw vertegenwoordigers? Wat moet er geregeld worden? Hoe leg ik vast wie er voor mijn naaste zorgt als ik dat niet meer kan? Geldt de bankvolmacht ook na overlijden?...

Wat is wilsbekwaam en wilsonbekwaam? Wat zijn volmachten en welke zijn er zoal? Wat is het belang van toezicht op een volmacht, een wilsverklaring, een testament, levenstestament, zorgbeslissingen en mentor, bewindvoerder of curator?

Vraag de link aan via Alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden