<p>Multitalent Sylvana Ampomah, alias Miss Love, met haar zoon Yesaiah: &quot;Ik wil mensen meer geven dan ze verwachten.&quot;</p>

Multitalent Sylvana Ampomah, alias Miss Love, met haar zoon Yesaiah: "Ik wil mensen meer geven dan ze verwachten."

(Foto: Hilde Wijnen)

Geld verdienen met livestreamen

Arnhem - Geld verdienen door live te gaan, wie wil dat nou niet? Het Arnhemse multitalent Sylvana Ampomah doet het. Als Miss Love danst, zingt en rapt ze op de livestream-app Bigo Live. “Door Bigo stap ik buiten mijn comfortzone. Laatst deed ik er een spoken word optreden. Dat ligt zo dicht bij mezelf. Dan is het alsof ik daar naakt sta. Mensen gingen helemaal los. Hier leer ik om over mijn angsten heen te komen.”

Door Hilde Wijnen

“Het is echt een leuke app, vooral met corona. Je kunt er praten over alles. Ik ontmoet er zo veel mensen. Zelfs iemand die een goeie vriendin is geworden. We vierden samen kerst, mijn verjaardag en onze kinderen logeren bij elkaar.” De 28-jarige Sylvana Amponah is enthousiast, dat is duidelijk. In september deed ze auditie als broadcaster bij Bigo Live. Dertig uur in de maand laat ze zichzelf en haar talenten zien via een livestream. “Dat lijkt veel, maar ik sta niet elke keer te dansen. Ik doe ook weleens de afwas.”

Beans verdienen

Bigo Live bestaat sinds 2016 en heeft 400 miljoen gebruikers wereldwijd. Je kunt er kijken naar livestreams van mensen uit meer dan 150 landen. Geld verdienen doe je door zelf live te gaan. Als kijkers je waarderen, ontvang je beans. Hoe meer beans hoe beter. Recruiter worden kan ook. Dan speur je de app af op zoek naar leuke of talentvolle broadcasters.

Wegwijs worden op Bigo vergt wat tijd. “Het lijkt eigenlijk wel op een gekke Aziatische game”, lacht Sylvana. Er zijn wedstrijden, spelletjes, live gesprekken en feestjes die je kunt volgen. Ik ga schaatsen betekent er ik ga even rondkijken. Kijkers kopen virtuele cadeautjes met diamonds en strooien met beans. Mensen kunnen zich aansluiten bij een familie of agency.

“Ik hou van coachen en begeleiden. Samen met mijn vriendin ben ik ook een agency begonnen, Arrow. We helpen nieuwe broadcasters op weg met tips en informatie. Dat is nodig. Er gebeurt zo veel op Bigo.”

Energie

In de offline wereld werkt Sylvana als zzp’er in de zorg, heeft een eigen biologische gezichtsverzorgingslijn en is alleenstaande moeder van een zoon, Yesaiah van acht. “Ik ben iemand die alles opzoekt. Altijd aan het leren, verbeteren, reflecteren. Mensen vragen me wel eens waar ik de tijd vandaan haal. Nee, de energie, zeg ik dan. Door goed voor mezelf te zorgen. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik geloof dat je alles kunt bereiken wat je wil als je ervoor gaat.”

Dankbaar

Dat was niet altijd zo vanzelfsprekend. Sylvana kampte jarenlang met depressies. “Doordat ik moeilijke dingen heb meegemaakt ben ik humble en dankbaar. Ik geniet van al het moois en de kleine dingen in het leven. Die switch die ik maakte, kan iedereen maken. Dat wil ik mensen laten zien. Dingen die eerst misschien onmogelijk lijken, kunnen toch. Stapje voor stapje. Als je je mindset maar verandert. “

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden