<p>Dunja Horsch met haar mobiele koffiebar op begraafplaats Oosterbeek</p>

Dunja Horsch met haar mobiele koffiebar op begraafplaats Oosterbeek

(Foto: Let's Coffee)

Mobiel bakkie troost op begrafenis

Arnhem - Wie kent de mobiele koffiebar van Dunja Horsch nou niet? Van een festival, een bruiloft of op zijn minst van Sonsbeekpark waar het opvallende gele wagentje sinds jaar en dag dé plek is voor het lekkerste kopje koffie van Arnhem. Volgens de liefhebbers. En die zijn er nogal wat. Minder bekend is dat Let’s Coffee ook serveert op begrafenissen. Dunja: “Het is fantastisch om dat te mogen doen voor mensen.”

Door Hilde Wijnen

Het was wel even wennen in het begin. Met zo’n vrolijk knalgeel wagentje op een uitvaart staan om koffie te serveren, kan dat eigenlijk wel?

Warm moment

Dunja Horsch, eigenaar van Let’s Coffee, vertelt: “Eerst dacht ik: o, alles en iedereen moet in het zwart en ik zal maar wat meer timide zijn, want er is iemand dood en het is allemaal heel ellendig. En dat ís natuurlijk ook zo, maar mijn wagentje werkt heel ontwapenend. Kinderen vinden het ook erg interessant. En het is fijn dat er iets is na een begrafenis of crematie. Als iedereen zomaar in zijn auto stapt na afloop, dan val je in een gat. Nu is er een warm moment. Kun je het er nog over hebben met elkaar, nog even samen zijn.”

Regels

Dunja schonk al bakkies troost op begrafenissen voordat iemand ooit van corona had gehoord. Wel wordt ze, vanwege de regels rondom koffietafels, het laatste jaar een stuk vaker gevraagd dan eerst.

“Ik hou me strikt aan de RIVM-voorschriften. Soms moet ik streng zijn omdat mensen helemaal van de kaart zijn als ze vers van het graf aan de koffiebar staan en die anderhalve meter vergeten, maar meestal gaat het goed. Ik ben het eerste aanspreekpunt na de begrafenis. Af en toe is dat best heftig, maar het is ook mooi. Het is zo’n intiem moment. Dat ik daarin mag delen en iets voor mensen kan betekenen door een service te verlenen, dat vind ik heel bijzonder. En de mensen zelf ook, hoor ik achteraf.”

Echt contact

Vaste klanten, maar ook begrafenisondernemingen weten de mobiele koffiebar te vinden. “Er is behoefte aan”, merkt Dunja. “Minder anonimiteit, minder afstandelijkheid, maar persoonlijk en echt contact. En lekkere producten. Mensen willen een bepaalde kwaliteit, juist op zo’n moment. Dat is belangrijk. Ik bied verschillende arrangementen aan. Ik bak zelf muffins en saucijzenbroodjes. Er kan glühwein bij. Alles is bespreekbaar.”

Hondje

En als de troostende koffie, de zonnige wagen en de nuchtere gastvrouw niet genoeg zijn, dan is er altijd nog Roxy om het leed te verzachten. Het hondje van Dunja heeft een trouwe schare fans in Sonsbeekpark. “Sommige mensen komen alleen maar langs om Roxy te aaien. Die drinken niet eens koffie! Ze is een echte allemansvriend.”

Roxy’s faam heeft inmiddels ook de uitvaartwereld bereikt. Dunja lacht. “Zelfs de begrafenisondernemer vroeg laatst: ‘Zeg, neem jij dat leuke hondje van je ook weer mee?’”

www.letscoffeemobile.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden