Arnhemse Klimaatcoalitie slaat klimaat-alarm

Arnhem - Zondag 14 maart klinkt in meer dan 35 Nederlandse steden het klimaatalarm. Duizenden mensen in het hele land vragen vanaf 14.00 uur aandacht voor het klimaat. En om precies 15.00 uur luiden deze mensen een zelf meegebracht alarm. “Omdat de regering de urgentie niet voldoende inziet, slaat de bevolking alarm, is het idee. Dat is drie dagen voordat iedereen naar het stembureau gaat”, aldus de Arnhemse Klimaatcoalitie.

De organisatie hoopt op een grote opkomst, maar niet zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Sympathisanten kunnen zich aanmelden via www.klimaatmars2021.nl, om zodoende de aantallen te kunnen monitoren vanwege de meest actuele corona-regels.

Arnhemse klimaatcoalitie heeft grote ambities

In Gelderland klinkt op 14 maart in de steden Arnhem, Nijmegen en Wageningen, Culemborg en Apeldoorn het klimaatalarm. In Arnhem wordt dit georganiseerd door de Arnhemse Klimaatcoalitie. Deze heeft grote ambities en vele verbetervoorstellen. “We maken ons grote zorgen over de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd,” aldus Marloes van de Arnhemse Klimaatcoalitie. “Zelfs nu al overlijden er wereldwijd meer mensen door de gevolgen van de klimaatcrisis dan van Covid-19, maar er wordt niet naar gehandeld. De vele bosbranden, mislukte oogsten vanwege droogte, de hitte en overstromingen van de afgelopen jaren zijn slechts voorbodes. En dit zal extreem toenemen als de politiek haar beleid niet radicaal zal wijzigen. Nederland loopt achter met haar beleid. De hoogste rechter van Nederland oordeelde in de Urgenda Klimaatzaak dat de mensen die nu leven een groot risico lopen om te sterven aan de gevolgen van klimaatverandering.”

Veilig podiumprogramma

Het podiumprogramma op 14 maart in Arnhem zal veilig en divers zijn: op het marktplein staan stippen zodat ieder veilig op afstand kan blijven stilstaan. Er komt behalve een podium ook een zeilboot te staan waarop jongere en oudere sprekers, kunstenaars en theatersporters het publiek informeren over klimaatverandering en een gezellige sfeer creëren.

Ook voor mensen die liever thuis blijven is een programma. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op www.klimaatmars2021.nl. Men kan ook een livestream volgen via deze aanmelding en om 15.00 uur de voordeur open doen om zelf het klimaatalarm te laten horen.

Meer informatie

www.klimaatcoalitie.org

https://www.facebook.com/KlimaatcoalitieArnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden