Nieuw project: VriendInArnhem

Arnhem - VriendInArnhem, een nieuw project van Vrijwilligerscentrale Arnhem, verbindt nareizende nieuwkomers (vrouwen) met Nederlandstalige vrijwilligsters in vriendinnenkoppels.

"In 2017/2018 is een grote toestroom van nieuwkomers (vluchtelingen) naar Nederland op gang gekomen. Deze groep bestond voornamelijk uit nareizende vrouwen die voor een gezinshereniging naar Nederland kwamen. Met VriendInArnhem willen we deze groep vrouwen bereiken, zodat ze in een vriendinnenkoppel Arnhem gaan verkennen, meedoen met activiteiten in de wijk en passend vrijwilligerswerk vinden en/of gaan deelnemen aan scholing", aldus de initiatiefnemers.

Hoe werkt het project? "Een Nederlands sprekende vrijwilligster wordt voor negen maanden gekoppeld aan de vrouwelijke nieuwkomer om samen actief te worden in de Arnhemse samenleving. Wederzijdse integratie is daarbij het sleutelwoord en dat betekent dat je dus ook bij elkaar thuis mag komen. Zo vergroot je elkaars netwerk en maak je kennis met elkaars cultuur."

De vacature staat op de vacaturebank van www.vrijwilligerscentralearnhem.nl (zoekterm: VriendInArnhem).

Ben je nieuwkomer of ken je een nieuwkomer en wil je weten of je aan dit project kunt meedoen, neem dan contact via vriendin@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de projectcoördinator: Sanne van der Werff tel. 06-21131587 of Hanneke Fiesler tel. 06-46129795.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden