Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over


<p>Henk Willemsen (links) en Kees Bouwhof.</p>

Henk Willemsen (links) en Kees Bouwhof.

(Foto: Masha Bakker Matijevic )

Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

Arnhem - De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is nu ook eigenaar van het nabijgelegen horeca etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlocatie verbreden. De nieuwe eigenaar zette de afgelopen maanden alles op alles om de overname samen met toeleveranciers mogelijk te maken.

“Ik voel me bevoorrecht in het mooiste stadspark van Nederland deze twee horecazaken te mogen runnen. Het geeft mij en mijn team nieuwe energie in deze roerige tijd”, vertelt Bouwhof. Dankzij de overname kan Stadsvilla Sonsbeek gasten nu de mogelijkheid bieden de buurlocatie geheel af te huren voor bijvoorbeeld een huwelijksceremonie. Deze optie kon de Stadsvilla tot voor kort niet bieden omdat haar faciliteiten ook dagelijks publiekelijk geopend zijn.

Hotspot

Stadsvilla Sonsbeek werd de afgelopen jaren een hotspot in de Gelderse hoofdstad. Na de aankoop in 2013 stelde Bouwhof de horecagelegenheid zeven dagen per week open voor parkbezoekers door de opening van het Grand Café met terras. Al snel ontstond er een goede samenwerking met De Palatijn, de enige andere horecazaak op de zogeheten Hartjesberg. Toen Henk Willemsen, voormalig eigenaar van De Palatijn, aankondigde met pensioen te gaan was een overname niet meer dan een logische stap voor beide partijen.

Personeel

Stadsvilla Sonsbeek werkt al jaren met een groot team van vaste medewerkers. Door de aankoop van De Palatijn blijft er voldoende werkgelegenheid voor de teams van beide horecazaken. Bouwhof: “Ik ben ontzettend blij met onze medewerkers, dankzij de overname kunnen we iedereen ondanks de crisis toch voldoende werkgelegenheid blijven bieden. De overname creëert ook werkgelegenheid voor tenminste vijftien nieuwe collega’s.”

“We kijken uit naar een drukke zomer” 

De ondernemer verwacht aankomend seizoen minimaal de terrassen weer te mogen openen voor parkbezoekers. “We kijken uit naar een drukke zomer waarin we onze gasten weer mogen verwelkomen. Daarom werken we nu hard aan wat aanpassingen. Wij zijn er straks, als de horeca weer open mag, helemaal klaar voor!”

https://stadsvillasonsbeek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden