HKU afstudeerfilm ‘Een hond die huilt’

Arnhem - Stijn van Gorkum (regisseur) en Kelsey Kriens (producent) zijn twee Arnhemse filmmakers die dit jaar als vierdejaars filmstudenten aan de HKU afstuderen met hun eindfilm ‘Een hond die huilt’. Een korte, absurdistische, zwart komische fictiefilm.

De film in het kort: In een smalle, grauwe straat is het leven tot stilstand gekomen. In deze straat wonen de personages van de film, gevangen achter hun eigen raam. De geïsoleerde mens wordt geobserveerd in al zijn eenzaamheid. Net wanneer duidelijk wordt dat deze isolatie ook iets moois met zich mee kan brengen, start het leven weer op en vallen de personages terug in oude patronen.

Personages

Je maakt kennis met verschillende personages. De mishandelde vrouw die verliefd wordt op haar overbuurman, een jongen alleen en klem tussen de muren van zijn studentenkamer, het hondje vast op zijn balkon, een tennisser die tennisballen uit zijn raam slaat. Ieder personage zit op een eigen manier vast en hunkert naar menselijk contact.

“Ondanks dat er in de film een tijdsbeeld wordt geschetst van de ‘corona tijd’ waarin we momenteel leven wordt het niet expliciet benoemd. De film gaat op deze manier niet alleen over de pandemie maar ook over een 21e-eeuwse samenleving waar eenzaamheid een grote rol speelt”, aldus de studenten.

Miniatuur en live action

“De film wordt een combinatie van miniatuur en live action. Het hele decor van de film wordt in miniatuur gebouwd en de personages zijn echte personen die door middel van nabewerking in deze miniatuurwereld worden geplaatst. Door de miniatuur ontstaat er een geïsoleerd effect wat goed past bij het gevoel wat wij en waarschijnlijk ook andere mensen hebben gehad tijdens de quarantaine periode.”

Er is een crowdfundcampagne gestart op het platform van cinecrowd, om op deze manier het project verder te kunnen financieren.

crowdfunding pagina: https://cinecrowd.com/nl/een-hond-die-huilt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden