Het debat van het Oosten


<p>Presentatoren Erik van der Pol (Omroep Gelderland) en Sarah de Geest (RTV Oost).</p>

Presentatoren Erik van der Pol (Omroep Gelderland) en Sarah de Geest (RTV Oost).

Het debat van het Oosten

Arnhem - In het kader van de Tweede Kamer verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV Oost Het debat van het Oosten. Wat staat Oost-Nederland na de verkiezingen in Den Haag te wachten? Tijdens de live-uitzending op donderdag 11 maart worden de regionale kandidaten aan de tand gevoeld.

Het debat vindt plaats in het Huis der Provincie in Arnhem. Deelnemend zijn kandidaten uit Gelderland en Overijssel die voor hun partij op een verkiesbare plaats staan: Rob Jetten (D66), Eppo Bruins (ChristenUnie), Thom van Campen (VVD), Lisa Westerveld (GroenLinks), Nicole Temmink (SP), Pieter Omtzigt (CDA), Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Charlotte Brand (PvdA).

Vier thema’s

Tijdens het debat staan er vier thema’s centraal: wonen, veiligheid, het stikstofprobleem en de vraag of we wel gehoord worden in Den Haag. Afgaande op het inwoneraantal van Gelderland en Overijssel zouden we na de verkiezingen minimaal 25 Kamerleden uit het Oosten moeten tellen.

Kortom: wat gaan we doen voor de belangen van de meer dan drie miljoen inwoners van onze provincies? Dat is de vraag die presentatoren Erik van der Pol (Omroep Gelderland) en Sarah de Geest (RTV Oost) beantwoord willen zien. Heb je zelf een vraag met betrekking tot bovenstaande thema’s die je tijdens dit debat graag beantwoord wilt krijgen? Ga dan naar www.gld.nl/debat en geef jouw vraag door.

Het debat van het Oosten is op donderdag 11 maart live te zien om 20.00 uur bij Omroep Gelderland en RTV Oost. Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden