‘Luisterwandeling’ over natuurbegraafplaats


<p>Bezoekers kunnen met hun eigen smartphone een rondleiding over Natuurbegraafplaats Koningsakker Arnhem.&nbsp;</p>

Bezoekers kunnen met hun eigen smartphone een rondleiding over Natuurbegraafplaats Koningsakker Arnhem. 

(Foto: Natuurbegraafplaats Koningsakker Arnhem )

‘Luisterwandeling’ over natuurbegraafplaats

Arnhem - Nederlanders ontdekken de natuur steeds vaker als welkome afwisseling van het thuiswerken. Activiteiten zoals excursies en rondleidingen zijn nog niet toegestaan maar daar hebben de samenwerkende Natuurbegraafplaatsen van Waarde een oplossing voor gevonden: de luisterwandeling.

Bezoekers kunnen met hun eigen smartphone een rondleiding over de natuurbegraafplaats volgen. Op verschillende plekken vertelt een medewerker over de historie, het natuurgebied en de gedachte achter natuurbegraven. Het doel van de luisterwandeling is om op een veilige manier dichter bij de natuur te komen en de natuurbegraafplaats te ontdekken.

Nieuwe beleving

“Het samenstellen van de wandeling was voor ons een heel nieuwe beleving. Je gaat met andere ogen naar het gebied kijken”, vertelt Amber van Amsterdam van natuurbegraafplaats Koningsakker in Arnhem. “We zijn als team gewend om mensen in een groep rond te leiden, maar dat mag voorlopig niet. Toch zien we dat veel mensen ons blijven bezoeken en daarom hebben we nu deze luisterwandeling gemaakt. Een zelfstandige rondleiding die op ieder moment kan plaatsvinden.”

De wandeling leidt bezoekers langs abdij Koningsoord, de kleine kapel op het zomerveld, de poel op het herfstveld en het nieuwe ontvangsthuis (waar vanaf april ook een afscheidsceremonie kan plaatsvinden). Als je een informatiepunt bereikt, begint de gids automatisch te vertellen. “Op onze website leggen we uit hoe mensen de audiotour kunnen gebruiken. Bij het startpunt aan de Sportlaan 25 in Arnhem kunnen mensen de tour downloaden naar hun telefoon, maar dat kunnen ze ook alvast thuis doen.

Themawandelingen

“De afgelopen jaren en ook nu in coronatijd is de belangstelling voor een duurzame manier van begraven toegenomen. Daarom is de eerste luisterwandeling een rondleiding over de natuurbegraafplaats. In de toekomst gaan we ook kijken of er interesse is voor andere, verdiepende, themawandelingen. Bijvoorbeeld specifiek over de natuur, de historie van het gebied of een wandeling voor bezinning en stilte: passend bij de abdij. Het is een fijne manier om een nieuw natuurgebied te ontdekken, op een andere manier te kijken en vooral: luisteren.”

www.koningsakker.nl/luisterwandeling

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden