Basisschoolleerlingen maken kennis met BMX


<p>CIOS Arnhem instructeurs gaan vier reguliere gymlessen verzorgen om met basisschoolleerlingen te werken aan hun fietsbeheersing.&nbsp;</p>

CIOS Arnhem instructeurs gaan vier reguliere gymlessen verzorgen om met basisschoolleerlingen te werken aan hun fietsbeheersing. 

(Foto: KNWU)

Basisschoolleerlingen maken kennis met BMX

Arnhem - Studenten aan het CIOS Arnhem kregen onlangs een trailer overhandigd met vijftien BMX-fietsen. Namens de wielerbond KNWU en de organisatie van het WK BMX op Papendal (14-22 augustus) gaan zij daarmee de komende maanden langs basisscholen in Gelderland. CIOS Arnhem instructeurs verzorgen vier reguliere gymlessen om met de kinderen te werken aan hun fietsbeheersing.

Hoewel het een doel is om meer bekendheid voor het WK BMX te genereren, heeft dit initiatief ook als doel om de wielersport in het algemeen – en BMX in het bijzonder – onder de aandacht te brengen. Maar ook om de leerlingen aan te leren hoe je veilig met de fiets op pad kan en dat dit het plezier niet in de weg hoeft te staan. Na het WK BMX zal het CIOS Arnhem de trailer blijven gebruiken. Hierdoor zal het lesprogramma voor de scholen blijven bestaan.

www.knwu.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden