Gratis vakantie bij Bio Vakantieoord


<p>De familie Schutte nam donderdag 25 februari de vakantiecheque in ontvangst uit handen van de Algemeen Directeur van Pathé, Jacques Hoendervangers.&nbsp;</p>

De familie Schutte nam donderdag 25 februari de vakantiecheque in ontvangst uit handen van de Algemeen Directeur van Pathé, Jacques Hoendervangers. 

Gratis vakantie bij Bio Vakantieoord

Arnhem - De Pathé All Stars doneeractie voor het Bio Vakantieoord is een succes. Zo’n 8000 bezoekers kozen ervoor om in plaats van korting hun punten in de All Stars app te doneren. Met die gedoneerde punten kan Pathé tien gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind een vakantie t.w.v. 1500 euro aanbieden op het Bio Vakantieoord in de Arnhemse bossen. 

Het was de eerste keer dat Pathé-bezoekers werden uitgenodigd om hun Stars te doneren aan een goed doel. All Stars is het loyaltyprogramma van Pathé - met inmiddels bijna 400.000 members - waarmee filmbezoekers kunnen sparen voor kortingen en extra’s zoals tickets voor exclusieve evenementen en goodies. Bezoekers konden zelf kiezen hoeveel Stars zij willen doneren om kinderen met een handicap te helpen aan een gezinsvakantie, en deden dit de afgelopen weken massaal.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn trots dat we samen met onze bezoekers tien vakanties kunnen doneren aan Bio Vakantieoord, met wie onze geschiedenis al lang terug gaat. Hiermee maken we ontspanning mogelijk voor tien gezinnen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Het is heel bijzonder dat een groot deel van deze Stars is gedoneerd in een tijd dat onze bioscopen gesloten waren. We zijn dan ook blij dat we juist in deze crisistijd iets kunnen doen voor het Bio Vakantieoord en deze gezinnen, en bedanken onze bezoekers enorm voor hun attente bijdrage.”

Dankbaar

Frans Wientjes, Directeur Bio Vakantieoord: “Het is voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind niet makkelijk om spontaan op vakantie te gaan. Daarvoor zijn veel aanpassingen en hulpmiddelen nodig, wat de vakantie heel kostbaar maakt. Sommige gezinnen hebben daar geen budget voor, terwijl zij het juist heel hard nodig hebben om te ontspannen. Wij zijn de bezoekers van Pathé daarom enorm dankbaar voor de gulle donatie van alle Stars, waarmee zij tien gezinnen blij maken met een heerlijke vakantie!”

‘Groot cadeau’

De familie Schutte kon dankzij de All Stars doneeractie in de voorjaarsvakantie genieten van een compleet verzorgde Sponsor Vakantie. Esther, Gabriël en hun drie zoons Michael (15), Kirian (11) en Daniël (6) waren er enorm aan toe om even op adem te komen en te wisselen van omgeving. Esther: “De kinderen hebben alle drie een beperking en dat maakt deze corona periode enorm zwaar. Bij Bio kunnen we niet alleen veel doen samen maar komen we ook echt tot rust. Het is echt een groot cadeau dat we hier vakantie mogen vieren.”

Geschiedenis Pathé en het Bio Vakantieoord

Pathé werkt al jaren samen met het Bio Vakantieoord. Het Bio Vakantieoord werd in 1927 in het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche, op initiatief van Abraham Tuschinski met als doel om ontspanning ook mogelijk te maken voor kinderen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend was. De collectefilms van het Bio Vakantieoord zijn sindsdien te zien bij Pathé en andere Nederlandse bioscopen.

Pathé onderneemt samen met haar medewerkers al tal van acties om het Bio Vakantieoord te ondersteunen, waaronder het verzorgen van films, klussen op het vakantiepark en deelname aan de jaarlijkse Biothlon Sponsorloop. Algemeen Directeur van Pathé Jacques Hoendervangers trad in oktober 2019 toe tot het bestuur van de stichting.

www.pathe.nl/allstars

www.stichtingbio.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden