Turntraining in de modder van Rijkerswoerd


<p>Turnmodderen - dan mag je vies worden</p>

Turnmodderen - dan mag je vies worden

(Foto: Gerben Maassen van den Brink)

Turntraining in de modder van Rijkerswoerd

Arnhem - De Arnhemse Turnvereniging ACGV en Stichting Gym&Turnen Arnhem hebben zaterdag 20 februari samen een training georganiseerd bij de Rijkerswoerdse plassen. Omdat het trainen in de zaal al vanaf medio december onmogelijk is, zijn de turnverenigingen op zoek gegaan naar plaatsen en manieren om toch trainingen aan te bieden.

Voorzitter Miloš Bunda: "Je zou niet verwachten dat kinderen die gewend zijn aan zaalsporten zo makkelijk in de modder bij elk toestel een training komen doen. Maar het enthousiasme verraste ons volledig! Schitterend om al die blije koppies te zien."

Met militaire precisie werden de kinderen volgens een vooraf opgesteld schema afgezet, waarna groepjes kinderen begeleid maar corona-veilig de hele route konden afleggen. De kinderen namen de naam van het evenement 'Turnmodderen' gelukkig vaak letterlijk, maar iedereen was vooraf gewaarschuwd en had oude kleren aan. Er worden binnenkort nog veel meer buitentrainingen opgestart; de verenigingen willen deze buitentrainingen als alternatief aanbieden zodat de kinderen binding houden met hun sport. "We doen het voor de kinderen", aldus de voorzitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten