Livestream De Nieuwe Stad

Livestream De Nieuwe Stad

Arnhem - Dit voorjaar viert Rozet 75 jaar Wederopbouw met een doorzicht naar de toekomst. Onder het motto De Nieuwe Stad vinden tot en met mei activiteiten plaats waarin ‘het dromen over een stad waar iedereen zich thuis voelt’ centraal staat. Op donderdag 4 maart om 19.30 uur zendt Rozet in samenwerking met CASA een livestream uit waarin architect Arna Mackic (Studio L A) en architectuurhistoricus Ton Schulte (CASA) op dit thema ingaan aan de hand van de wederopbouw van Arnhem en Mostar. Hoe kunnen architectuur en stedenbouw bijdragen aan collectieve identiteit en een open, inclusieve stad?

Er is een muzikaal intermezzo van Clazzi, een jong, dynamisch duo bestaande uit accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job-Jurre Huiskamp, en een bijdrage van Ishfarah, een spoken word artiest uit Arnhem. De moderatie wordt verzorgd door Edwin Verdurmen.

Arna Mackic is architect, medeoprichtster van het architectenbureau Studio L A en auteur van het boekMortal Cities & Forgotten Monuments. In haar werk maakt zij maatschappelijke vraagstukken kritisch zichtbaar, waaronder in- en uitsluitingsmechanismen in samenlevingen, vluchtelingenkwesties en collectieve identiteiten. Deze thema’s vertaalt zij met nieuwe perspectieven naar projecten waarin ontmoeting en verbinding in het publieke domein centraal staan.

Ton Schulte is kunst- en architectuurhistoricus, als docent verbonden aan ArtEZ en artistiek directeur van het architectuurcentrum CASA. Hij heeft diverse publicaties over lokale architectuur en geschiedenis op zijn naam staan, waaronder Emmy Andriesse Arnhem 45 en de Arnhem Architectuurkaart 1945-1969.

Bekijk de livestream via:

https://www.youtube.com/RozetArnhemTV

of

https://casa-arnhem.nl/event/livestream-de-nieuwe-stad-met-arna-mackic/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten