Foto:
Column Hilde Wijnen

Moed

Twee maanden duurde het, maar dan heb je ook wat: school is weer open! Het begin was taai. Twee dagen ijsvrij, ai wat een misère. Laten we het daar maar niet meer over hebben. Nu nog even de vakantie door en ja hoor, het leven kan weer beginnen. Welk leven dat ook weer was, kan ik me na twee maanden lockdown met geen mogelijkheid meer herinneren. Was het niet iets met werk gedaan krijgen of hoe ging het ook alweer? Ik stel me zo voor dat ik maandag in de rokende puinhopen die we ook wel ons huis noemen op een stoeltje ga zitten met een kopje koffie erbij en eerst even eens lekker een gedachte ga volgen zonder onderbroken te worden omdat ik geacht word ergens een knoop uit te halen of de haren van het ene playmobilpoppetjeshoofd naar het andere te verplaatsen. Ik ben benieuwd wat daar van komt.

Ik kan ook iemand uitnodigen om eens bij te praten in hele zinnen of, doe eens gek, misschien begin ik wel ergens aan en maak ik het daarna af. Gewoon omdat het kan!

Ik ben niet de enige, weet ik, die zich zit verheugen. Of op zijn tandvlees loopt, het is maar net hoe je het noemt. Man, de hele school liep er vorige week bij alsof iedereen een pilletje op had. Gelukzalig grijnzend brachten we onze kinderen weg, onze ogen groot van alle vrije uren die als heerlijkheden voor ons uit waren gestrooid. Liefde heeft maar een beetje ruimte nodig en hoepla, het groeit als een gek.

Maar ja, zoiets is nooit een heel lang leven beschoren. Vandaag kwam de realiteit alweer de klassenapp binnen, pling: 24 februari hebben de kleuters studiedag. Er is dan geen school. In het vacuüm dat daarop volgde hoorde ik wat ouders in stukjes uiteen vallen, ergens anders plakte iemand zichzelf voor de verandering achter het behang. Toen, pling, een reactie: een duimpje, omhoog. Het flikkerde een beetje, maar toch. Welgeteld één ouder had de moed nog niet verloren. Of misschien was het het laatste beetje. Dat kan ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten