CPO-buurtje Witte Wilgen in de verkoop

CPO-buurtje Witte Wilgen in de verkoop

Arnhem - Op 1 april gaat een perceel voor het nieuwe Schuytgraafse buurtje ‘De Witte Wilgen’ in de verkoop. Het is de bedoeling dat in deze buurt huizen via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden gebouwd.

Bij CPO vormt een groep mensen een collectief aan wie de gemeente de grond verkoopt. Bij het ontwerp en de bouw van de woningen treedt de groep gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de aannemer en de bouwer. Op het perceel dat de gemeente verkoopt is plek voor zeven woningen.

Openbare inschrijving

De verkoop van het perceel gaat via een openbare inschrijving. De gemeente vraagt daarbij CPO-groepen hun ideeën in het kort uit te werken en hun visie te geven op hun plan voor deze specifieke locatie. De plannen worden op diverse onderdelen beoordeeld, zoals het ontwerp en de aandacht voor collectieve voorzieningen in het plan. Ook wordt er aan het collectief gevraagd na te denken over hoe zij de plannen gaan financieren.

Verder is natuurinclusief bouwen een voorwaarde. Dat betekent dat het leefgebied van insecten en vogels niet bruut doorbroken wordt door woningen, maar dat er in de buurt volop plek wordt gereserveerd voor deze dieren. Bijvoorbeeld door voldoende struikgewas voor insecten, bijen en vlinders. En door voldoende nestgelegenheden te maken voor dieren die nu ook al in het gebied leven. Uiteindelijk wordt er één groep gekozen die de plannen mag gaan realiseren.

Zelf bepalen

De Witte Wilgen ligt in het noordelijkste puntje van Schuytgraaf, tegen de Achterstraat aan.Hoe de zeven kavels worden ingedeeld en hoe groot ze worden is aan het collectief. Zij bepalen samen waar de woningen precies gebouwd worden, waar de auto’s en fietsen geparkeerd worden en welke gemeenschappelijke voorzieningen - zoals een gezamenlijke tuin of berging - er komen.

Website online

Deze week is de website met meer informatie online. Op 

https://www.vastgoedplein.nl/aanbod/woonkavel/cpodewittewilgen/ 

staat hoe de inschrijving in zijn werk zal gaan. Het is de bedoeling dat er nog voor de zomer een reserveringsovereenkomst gesloten wordt. Het collectief gaat vervolgens aan de slag met plannen. Zodra de gemeente die heeft goedgekeurd, wordt het perceel verkocht en kan de bouw van start. Het buurtje zal dan naar verwachting in 2023 klaar zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten