SummerSCool

SummerSCool

Arnhem - De scholen van De Onderwijsspecialisten merken dat veel leerlingen ‘last hebben’ van het thuiszitten. “Leerlingen voelen zich eenzamer, zijn minder weerbaar en sporten ook veel minder. Het ‘normaal’ contact maken met elkaar is erg lastig vanwege de geldende maatregelen. Om leerlingen toch structuur en uitdaging te kunnen bieden, is het programma ‘SummerSCool’ ontwikkeld.

SummerSCool is een programma dat wordt aangeboden op een aantal scholen van De Onderwijsspecialisten zoals so De Ommezwaai en vso Briant College in Arnhem. De scholen van De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs aan leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Vanwege hun gedrag bijvoorbeeld, of omdat ze moeilijk leren, een lichamelijke of meervoudige beperking hebben, of chronisch ziek zijn.

‘Vreemde vrienden’

Het SummerSCool programma wordt verzorgd door ‘vreemde vrienden’. “Deze vreemde vrienden komen niet direct uit het onderwijs en zijn bijvoorbeeld (top)sporters, rappers of theatermakers en bieden de leerlingen een programma aan wat aansluit op de behoeftes en mogelijkheden van leerlingen. Op deze manier bieden we de leerlingen passend en uitdagend onderwijs aan.” Eén van deze ‘vreemde vrienden’ is Georgios Lazakis, o.a. bekend van Kyteman’s Hip Hop Orkest. Georgios geeft ‘urban’ lessen (rap/hiphop/dance) aan leerlingen van De Ommezwaai in Arnhem.

www.deonderwijsspecialisten.nl

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten