Burgemeester sluit drugswoning Johan de Wittlaan


<p>Aan de Johan de Wittlaan in Arnhem is een hennepkwekerij &nbsp;aangetroffen.</p>

Aan de Johan de Wittlaan in Arnhem is een hennepkwekerij  aangetroffen.

(Foto: Paul Lapian)

Burgemeester sluit drugswoning Johan de Wittlaan

Arnhem - Burgemeester Ahmed Marcouch heeft 21 januari een drugswoning aan de Johan de Wittlaan gesloten. Daar is voor de tweede keer in twee jaar tijd een hennepkwekerij aangetroffen. De woning blijft voorlopig voor drie maanden gesloten. De huurder wordt verantwoordelijk gehouden, ook voor diefstal van stroom. De gemeente is nog op zoek naar de eigenaar van de drugswoning die in het buitenland verblijft. 

De politie kwam de professionele kwekerij die waarschijnlijk gebruikt werd voor het opkweken van nieuwe planten, op het spoor door een melding uit de buurt. Zo ontdekte de politie door een anonieme tip ook een hennepkwekerij op de Rosendaalsestraat in Arnhem.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Tegen deze betrokken en waakzame bewoners zeg ik: dank u wel. Inwoners die melden, zijn goud waard voor onze veiligheid. Want hennepkwekerijen leiden tot onveiligheid voor de buren met een serieus gevaar voor brand en explosie. Door deze grote helpers weren wij ook de ontwrichtende criminaliteit uit onze levendige buurten en wijken en laten het goede bloeiende leven toe. Blijf dus melden, want onze politie en handhavers zijn tot in hun tenen gemotiveerd om onze stad vrij te maken van de ondermijnende criminaliteit.”

Melden

Heeft u iets gezien of weet u iets? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (bij spoed 112). Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Offensief tegen hufterigheid, misdaad en criminaliteit

De sluiting van deze drugswoning is net als de recente aanhoudingen van drugsdealers in het Spijkerkwartier, het oprollen van een groot drugsnetwerk en de acties van het Interventieteam, onderdeel van het Arnhemse offensief tegen de ondermijnende criminaliteit. Deze vuist wordt gemaakt door een breed palet aan diensten dat aanhaakt bij politie en de handhaving, zodra dat nodig is om bevoegdheden bijeen te leggen die criminelen en hun toeleveranciers terugdringen naar de marge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden