Viering '75 +1 Vrijheid in Westervoort' geannuleerd

Viering '75 +1 Vrijheid in Westervoort' geannuleerd

Westervoort - Het bestuur van de Historische Kring Westervoort (HKW) heeft besloten de viering van '75 + 1 Vrijheid in Westervoort' te annuleren.

"Het steeds nog voortrazende coronavirus belemmert de werkgroepen, evenals in 2020, de nodige voorbereidingen te kunnen treffen. Daardoor is het onmogelijk een dergelijk festijn te organiseren. In 2020 had het een grootse viering moeten worden maar door het coronavirus moesten alle voorbereidingen worden stilgelegd en was het ook niet verantwoord om een dergelijk feest te laten doorgaan", aldus het bestuur.

Toch wilde de Historische Kring Westervoort 75 jaar vrijheid niet ongemerkt voorbij laten gaan en besloot de viering te verplaatsen naar april 2021. "Maar de situatie rond het coronavirus wijzigde nauwelijks en daardoor konden wederom de nodige voorbereidingen niet worden uitgevoerd. Daarop hebben we het evenement definitief afgeblazen omdat wij van mening zijn dat een dergelijke activiteit niet op een verantwoorde wijze kan worden georganiseerd. Doorschuiven naar 2022 vindt het bestuur geen optie."

De reeds gemaakt plannen worden nu in de ijskast gelegd en gebruikt voor de viering van 80 jaar vrijheid in 2025. De herdenkingsceremonie van de operatie Quick Anger op 10 april is nog niet afgelast. Over het doorgaan, en zo ja op welke wijze, wordt in samenspraak met de gemeente Westervoort later besloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden