<p>De drie leeuwenwelpen van Burgers' Zoo zijn ingeënt.&nbsp;</p>

De drie leeuwenwelpen van Burgers' Zoo zijn ingeënt. 

(Foto: Theo Kruse )

Vaccinatie in Burgers' Zoo

Arnhem - In alle rust hebben dierverzorgers, biologen en de dierenarts van Burgers' Zoo vrijdag 8 januari de drie leeuwenwelpen ingeënt tegen katten- en niesziekte, waar ook de huiskat tegen ingeënt wordt. Ook zijn de leeuwtjes preventief ontwormd.

Het blijken drie vrouwtjes te zijn, die in de Arnhemse leeuwengroep mogen blijven. Over een aantal weken plannen we de tweede en laatste enting en dan zijn de dieren immuun voor katten- en niesziekte. Niet lang daarna mogen ze voor het eerst kennis maken met de andere volwassen leeuwen en de andere twee leeuwenwelpen (die zijn van een andere leeuwin). Burgers' Zoo heeft nu drie volwassen leeuwen en vijf welpen in totaal: een volwassen mannetje, twee volwassen leeuwinnen en vijf jongen (één mannetje en vier vrouwtjes).

"De dierverzorgers pakken de leeuwtjes in hun stevige, dikke nekvel. Moeder verplaatst haar jongen op dezelfde wijze, namelijk door de welpen voorzichtig met haar bek in hun nekvel te grijpen. Zo klein als ze zijn, reageren de welpen fel en alert. Precies zoals we het graag zien, want we houden ze graag zo natuurlijk mogelijk. Het is dan ook de eerste keer dat ze überhaupt door mensenhanden worden aangeraakt. De drie vrouwtjes maken een kerngezonde indruk en worden dagelijks gemonitord met behulp van een camera in hun kraamverblijf. We zien regelmatig dat ze letterlijk hun buikjes rond drinken!"

www.burgerszoo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten