<p>Tessa Vink rondde afgelopen jaar de opleiding Specialist Bloem af. &nbsp;</p>

Tessa Vink rondde afgelopen jaar de opleiding Specialist Bloem af.  

(Foto: Louise van den Broek)

Doorgroeien tot vakexpert in de bloemenbranche

Velp - Aeres MBO Velp is trots op de studenten die opgeleid worden tot vakexpert in de bloemenbranche. "We merken dat veel bloemisten behoefte hebben aan deze medewerker die gewoon net dat beetje meer ‘out of the box’ denkt en buiten de lijntjes kleurt."

"Je rondt dit jaar je niveau 3 of 4 opleiding af in vakbekwaam of bedrijfsleider/ondernemer bloem, groen & styling maar voor je gevoel ben je nog niet klaar. Bij Aeres MBO Velp kun je in de opleiding Specialist Bloem je eigen stijl nog beter ontwikkelen en leer je bijzondere arrangementen vormgeven. Je groeit in één jaar door tot een ware vakexpert."

Wat is de meerwaarde van dit extra jaar? Tessa Vink (oud-student): “Er is aandacht voor het hele ontwerpproces, dit gaat voorbij het gewone bloemwerk. Je daagt jezelf uit en komt ook tot een echte ‘eigen’ stijlontwikkeling.”

Levy Spanjer (oud-student): “Dit gaat een paar stappen verder dan wat je als bloemist dagelijks doet, er is veel aandacht voor innovatie en groot werk. Het stapelen van de opleiding, vakexpert doen na je opleiding tot vakbekwaam medewerker, zorgt ervoor dat je kennis verder kunt uitdiepen en keuzes beter kunt onderbouwen. Je leert veel beter communiceren. Doorzettingsvermogen en plannen zijn belangrijk hierbij. Er is veel uitwisseling tussen de studenten zelf, wat je stimuleert en inspireert.”

Dirkje van Binsbergen (stagebieder): “Een prachtige en uitdagende opleiding. Het is altijd goed om door te leren en jezelf verder te ontwikkelen; dat is goed voor jezelf maar ook voor het vak van bloemist. Het bedrijf investeert maar krijgt er ook veel voor terug. De wisselwerking tussen bedrijf, student en de opleiding is super belangrijk.”

www.aeresmbo-velp.nl

https://www.aeresmbo.nl/velp/ons-opleidingsaanbod/specialist-bloem-bbl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten