<p>Personeel is blij met de succesvolle decemberactie van Rijnstate Vriendenfonds.</p>

Personeel is blij met de succesvolle decemberactie van Rijnstate Vriendenfonds.

(Foto: John Voermans Fotografeert)

Lichtjesactie Rijnstate: ruim 20.000 euro

Arnhem - Rijnstate is blij met de opbrengst van de decemberactie van het Rijnstate Vriendenfonds. In de afgelopen weken hebben meer dan 1.300 mensen en bedrijven 4.064 lichtjes gekocht om hun waardering aan de medewerkers in de zorg te tonen. De opbrengst van ruim 20.000 euro gaat naar de realisatie van drie daktuinen waar patiënten van Rijnstate in een veilige, groene omgeving kunnen ontspannen en herstellen. Doneren voor deze drie projecten blijft ook na de decemberactie mogelijk.

Mooi resultaat

‘Ik weet het; het is een beroep, het is een professie, maar je moet het maar doen.’ Met deze mooie woorden opende Commissaris van de Koning John Berends vier weken geleden officieel de decemberactie van het Rijnstate Vriendenfonds. Gedurende deze actie kon iedereen die de medewerkers in de zorg wilde bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis, een lichtje kopen voor in de speciale kerstboom bij de ingang van het ziekenhuis. Dat veel mensen de zorgmedewerkers van Rijnstate een warm hart toedragen, laat het mooie resultaat overduidelijk zien. In de afgelopen weken zijn er door 1.310 mensen en bedrijven 4.064 lichtjes verkocht, voor een bedrag van 20.320 euro.

Meer dan 1.300 mensen kochten een lichtje

Wim van Harten, voorzitter RvB Rijnstate: “Wij zijn erg blij met de opbrengst van deze actie, zeker omdat het een eerste grootschalige actie van ons Vriendenfonds was. Meer dan 1.300 mensen en bedrijven hebben een lichtje gekocht en zo hun betrokkenheid bij medewerkers en patiëntenzorg van Rijnstate getoond!”

Opbrengst naar drie bijzondere projecten

De decemberactie verlichtte ook voor de patiënten van Rijnstate de donkere dagen voor kerst. De opbrengst van de verkoop van de lichtjes gaat naar de realisatie van drie bijzondere dakterrassen, waar patiënten van Rijnstate in een veilige, groene omgeving kunnen ontspannen en herstellen: een dakterras voor de IC patiënten, een beleef- en beweegtuin voor oudere patiënten en patiënten met kanker en een speelterras voor het Kindercentrum waar jonge patiënten en hun familie buiten kunnen spelen. Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate: “Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Deze daktuinen vormen een krachtbron op weg naar herstel.”

Doneren voor de projecten blijft ook na de actie mogelijk via de afzonderlijke projectpagina’s op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

www.rijnstatevriendenfonds.nl/decemberactie

Filmpje over de Decemberactie: https://www.youtube.com/watch?v=iHz5L3Ql5Z8

Wall of wishes: https://www.rijnstatevriendenfonds.nl//wallofwishes

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden