Pop-up kerstshop opent in Malburgen


<p>Marian Goudappel van Het Arnhems Gemaal: "Alles in de pop-up shop komt uit Arnhem." (Foto: Hilde Wijnen)</p>

Marian Goudappel van Het Arnhems Gemaal: "Alles in de pop-up shop komt uit Arnhem." (Foto: Hilde Wijnen)

(Foto: Hilde Wijnen)

Pop-up kerstshop opent in Malburgen

Arnhem - De Arnhemse horeca heeft het zwaar, dat kan niet anders. Maar zoals zo vaak, zetten moeilijke tijden aan tot inventieve oplossingen en onverwachte samenwerkingen. Zo ook bij Het Arnhems Gemaal, het enige Malburgse huiskamercafé met uitzicht op de koeien. Afgelopen week opende er een pop-up kerstshop.

 Wie nietsvermoedend Het Arnhems Gemaal binnenstapt voor een bakje afhaalkoffie en een puntje meeneemtaart wordt deze dagen aangenaam verrast. Naast de gebruikelijke heerlijkheden serveert het café de komende maand ook een selectie feestelijke producten van andere Arnhemse zaken. Vintage kleding, meubilair en accessoires van Froufrou’s, kerstkaarten van Stukk Design, kookboeken van boekhandel Het Colofon en oorbellen van Stonestreet, om er maar eens een paar te noemen.

Gratis taartjes

“We laten de coronamaatregelen over ons heenkomen en maken ons er niet te druk om. Het heeft geen zin. We hebben er toch geen invloed op. Wel is het noodzaak om iets te blijven doen. Dit vinden we allebei leuk.” ‘Dit’ is het gelegenheidswinkeltje van Het Arnhems Gemaal, de pop-up kerstshop, en aan het woord is eigenares Marian Goudappel. Samen met Anneleen Jansma bestiert ze sinds drie jaar Het Arnhems Gemaal, een monumentaal café aan de rand van Meinerswijk. “Drie jaar? Wacht eens. Volgens mij hebben we volgende week ons jubileum. Even kijken in mijn agenda. Ja! Dat gaan we vieren met gratis taartjes!”, lacht ze.

Zoals veel andere Arnhemse horecazaken bedacht ook Het Arnhems Gemaal al allerlei ludieke acties om het hoofd boven water te houden, zoals een giftcard en een afhaalmenu.

Marian: “We doen nu een opdracht met kerstpakketjes en in het najaar hebben we herfstboxen verkocht. Ook leuk, maar het is wel een andere tak van sport. Een beetje buiten onze comfortzone. Het is best vermoeiend om steeds te schakelen en het vergt creatief denken om telkens met iets nieuws te komen. Met de pop-up shop blijven we dichtbij onszelf. Of het iets oplevert weten we natuurlijk niet, maar het is sowieso leuk om met anderen samen te werken.”

Vintage

De pop-up kerstshop blijft de hele maand open. Daarna hoopt Het Arnhems Gemaal gauw weer een gewoon huiskamercafé te worden. De samenwerking met Froufrou’s gaat wel langer lopen. De Klarendalse vintagewinkel zal voortaan het meubilair en de aankleding voor Het Arnhems Gemaal verzorgen. En meer dan dat, vertelt Marian: “Straks kun je de stoel waarop je koffie drinkt ook kopen.” Jammer dat je het uitzicht op de koeien er dan niet bij krijgt. Daarvoor moet je toch echt bij Het Arnhems Gemaal zijn.

De pop-up kerstshop is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

hetarnhemsgemaal.nl

(Tekst: Hilde Wijnen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden