Nominaties ‘Schoonmaker van het jaar’


<p>De medewerkers van EW Facility Service zijn trots op Hennie Otten (midden) die in de race is voor de titel Schoonmaker van het jaar (eigen foto)</p>

De medewerkers van EW Facility Service zijn trots op Hennie Otten (midden) die in de race is voor de titel Schoonmaker van het jaar (eigen foto)

(Foto:)

Nominaties ‘Schoonmaker van het jaar’

Arnhem - Ze vindt het best spannend en dat is begrijpelijk als je in de finale staat. Hennie Otten uit Arnhem van het bedrijf EW Facility Service is kandidaat om schoonmaker van het jaar te worden. “De keus moet wel op haar vallen, want ze is erg goed”, zegt objectleider Carla Hoogerwerf van dit bedrijf.

 Hennie Otten (49) is veel meer dan een uitmuntend schoonmaker. Dat bewijst ze dagelijks op sportcentrum Papendal. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en altijd bereid een ander te helpen. Ze is flexibel bovendien. Na de eerste lockdown van dit jaar besloot ze meteen te gaan helpen op de corona-afdeling van een ziekenhuis.

Hennie Otten is 26 jaar geleden via de gemeente Arnhem en het project Werk en Scholing de schoonmaakwereld binnengekomen. Ze voelde zich er meteen thuis. Papendal werd haar werkterrein. Daar is ze helemaal op haar plek. “Het is een buitengewoon prettige locatie om te werken. Daar komt bij dat ik leuke collega’s heb. We vormen een hecht en fijn team.”

Gastvrijheid

Ze heeft in die jaren Papendal zien uitgroeien tot het grootste sportcentrum van het land. Dat betekent dat er genoeg werk is. “We beginnen om zes uur ’s morgens. Eerst worden de sporthallen en de kantoren schoongemaakt. Vanaf half tien volgen de hotelkamers. Je doet het voor de glimlach die je van de mensen krijgt. Ze waarderen het dat de kamers elke keer fris ruiken en schoon zijn. Die gastvrijheid die we uitstralen is belangrijk.”

“Het is geen gemakkelijke tijd vanwege corona. Dat betekent dat we alles wat vaker schoonmaken en desinfecteren. Maar we zijn met genoeg mensen om de klus te klaren”, vertelt Hennie Otten.

Ze is goed in haar vak. Dat staat buiten kijf. “Ze is ook een trouw collega’”, zegt Carla Hoogerwerf, objectleider bij EW Facility Service. “Hennie staat altijd voor een ander klaar. Ze is altijd bereid om nieuwe medewerkers te helpen. Ze motiveert de anderen. Hennie is erg klantvriendelijk.”

Ervaring

Ze is bij iedereen zeer geliefd. Kortom, ze verdient het als geen ander om schoonmaker van het jaar te worden”, meent Carla Hoogerwerf.

Hennie Otten heeft zoveel ervaring dat ze weet hoe ze elke klus moet aanpakken. Want een kantoorvloer vergt natuurlijk een andere aanpak dan de vloer in de sporthal. Ze kan met alle machines overweg. Al heeft ze het vak wel zien veranderen. “De schoonmaakmiddelen zijn milieuvriendelijker geworden”, zegt ze.

De Arnhemse was verbaasd dat ze genomineerd was voor de titel Schoonmaker van het jaar. “Maar het is wel fijn als je zo gewaardeerd wordt. Ik hoop te winnen want ik heb wel zin in een feestje.”

Overigens maakt Rick Ponsteen van SMB Willems uit Arnhem kans om de Glazenwasser van het jaar te worden. Hij is nog jong (27) en heeft het vak geleerd van zijn vader die bij hetzelfde bedrijf werkt. Rick wordt geprezen om zijn sociale vaardigheden.

(Tekst: Vincent Bos)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden