Rijnstate zet zorgmedewerkers in het licht

Rijnstate zet zorgmedewerkers in het licht

Arnhem - Om medewerkers in de zorg te bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis is het Rijnstate Vriendenfonds een decemberactie gestart. Begin december worden de lichtjes in een speciale kerstboom voor de hoofdingang van Rijnstate ontstoken. Ook wordt de voorgevel van het ziekenhuis verlicht. Hiermee zet Rijnstate de medewerkers in de schijnwerpers en verlichten ze ook voor de patiënten de donkere dagen voor kerst.

De opbrengst van de verkoop van de lichtjes gaat naar drie projecten die het welzijn van de patiënten van Rijnstate vergroten: een dakterras voor de IC patiënten, een beleef- en beweegtuin voor oudere patiënten en patiënten met kanker en een speelterras voor het Centrum voor Vrouw en Kind waar jonge patiënten en hun familie buiten kunnen spelen.

Door de realisatie van deze projecten kunnen patiënten in een groene omgeving ontspannen. Dit bevordert hun herstel. Ines von Rosenstiel, kinderarts in Rijnstate: "Natuurlijk licht, frisse lucht en vrije ruimte maken deel uit van het genezingsproces. Ik maak mij hard voor de realisatie van de daktuinen als krachtbron op weg naar herstel. Doe jij mee?"

Al bijna 1000 lichtjes verkocht

In de eerste twee weken van de actie zijn er al bijna 1000 lichtjes verkocht. Het doel is om er de komende decembermaand nog zeker 8000 extra lichtjes te laten branden. Om dit streefgetal te behalen, is iedere donatie welkom. De lichtjes zijn te koop op de website van het Rijnstate Vriendenfonds.

www.rijnstatevriendenfonds.nl/decemberactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden