[aangeboden door helmonline.nl] Motorroutes rondom Arnhem: Dit mag je niet missen!


Foto:
aangeboden door helmonline.nl

Motorroutes rondom Arnhem: Dit mag je niet missen!

Arnhem is een bruisende stad met een prachtige omgeving waar je met je motor heerlijk kunt rondtoeren. Ontdek de dijken langs de rivieren, de prachtige natuur en oorlogsmonumenten, terwijl je op je trouwe tweewieler zit die volle toeren draait. Lekker ontspannen terwijl je één van de mooiste gebieden van ons land verkent. Wij hebben een paar goede tips over wat je echt niet mag missen!

Trip over de dijken

Dit is een prachtige route om uit te waaien en waarbij je uitgebreid van het landschap, de dijken en de rivier kunt genieten. Rijd over de Nelson Mandelabrug naar het zuiden en steek de Rijn over. Volg de weg tot aan de grote T-splitsing en daar ga je naar rechts de Batavierenweg op, vervolgens sla je weer rechtsaf de Drielsedijk op. Blijf op deze dijk, je rijdt nu langs de Nederrijn, tot net voorbij Opheusden. Daar neem je de pond naar de overkant en rijd je over de Grebbedijk langs het zuiden van Wageningen. Je volgt nu ook min of meer de loop van de Nederrijn, maar aan de noordkant. Houd de richting Randwijk aan, dan kom je uit bij het volgende veer, waar je terug oversteekt en dezelfde route weer terugrijdt tot Leedjes. Daar ga je de brug over om via de noordkant van de rivier weer terug naar Arnhem te rijden.

Huis Zypendaal

Dit fraaie landhuis ligt in een prachtig park en is o.a. de huisvesting van Geldersch Landschap & Kasteelen. Als het huis is geopend, kun je ook de binnenkant bezichtigen. Het is zeker de moeite waard om er op een mooie dag naartoe te rijden.

De Hoge Veluwe

Op een steenworp afstand van Arnhem ligt de Veluwe. Het is een bosrijk gebied met gezellige dorpen en veel moois om te zien. Je kunt er heerlijk rondtoeren en gewoon je neus achterna rijden. Breng een bezoek aan het Kröller-Müller museum of wip even langs bij Paleis het Loo!

Openluchtmuseum

Stippel een leuke route uit met voldoende tijd voor een tussenstop bij historisch Openluchtmuseum, als deze in het voorjaar weer geopend is. Tuf door de veelzijdige, heuvelachtige omgeving om bij het museum te komen: alleen dát is al een genot. Als je er nog nooit geweest ben, is dat echt een must! Je ziet hoe mensen een paar eeuwen geleden in Nederland leefden: zoals de echte huizen en boerderijen waarbij in het woongedeelte vaak een stuk was voor het vee(lekker warm!). Bekijk de eerste fietsen, antieke huishoudelijke apparaten, koop ouderwets snoep in het winkeltje en nog veel meer.

Brummen en de Posbank

In de omgeving van Brummen kun je ook fantastisch toeren: goede wegen en een schitterend, veelzijdig landschap. Rijd door schilderachtige dorpen, ga door ‘tunnels’ van bomen en toer over de heidevelden van de Posbank waar je een stop maakt bij Viewpoint Posbank om van het uitzicht en een kop koffie te genieten.

Je ziet, genoeg mogelijkheden in de omgeving van Arnhem. Vergeet niet vóór vertrek je motor even te checken en zorg voor een goede motorhelm én sloten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden