[aangeboden door patience.nl] Hoe het spel Klondike spelen, gratis en zonder download?


Foto:
aangeboden door patience.nl

Hoe het spel Klondike spelen, gratis en zonder download?

Het spel Klondike spelen op al uw apparaten zonder dat je het moet downloaden? Klondike spelen zonder die vervelende reclame? Het kan, lees het hier!

Iedereen heeft wel eens gehoord van het spel Patience, dat toffe klassieke spel dat je heerlijk alleen kunt spelen. Even weg uit de alledaagse sleur. Klondike is een andere naam voor het spel Patience en wordt vooral in Amerika gebruikt. Het wordt ook wel Solitaire genoemd, wat ‘alleen’ betekent. Deze naam gebruiken, is echter niet juist want dat is de verzamelnaam voor meerdere spelen zoals Freecell, Spider Solitaire en Patience of Klondike. In Vlaanderen en het Zuiden van Nederland wordt Klondike ook wel Mochelen genoemd. De naam Patience zoals Klondike dus ook wordt genoemd betekent in het Frans ‘geduld’ en dat heb je wel nodig voor het spelen van dit toffe spel.

Wat is de bedoeling van het spel Klondike en hoe werkt het?

Het spel Klondike wordt samen met Freecell, Patience Solitaire, Spider Solitair en TriPeaks Solitair standaard meegeleverd op uw Windows PC. Maar je vindt het ook overal online. Klondike blijft van de vijf versies de meest bekende en wordt dan ook erg veel gespeeld. Er is niet echt veel tactiek of strategie nodig om het spel te spelen. De bedoeling is dat je eindigt met stapels van vier kleuren, van de laagste kaart (de aas) tot de hoogste kaart (de koning). Deze kaarten verzamel je tijdens het spelen.

Het spel begint met zeven stapels. Op de eerste stapel links ligt één kaart, op de tweede stapel twee, enzoverder. Van elke stapel is steeds de eerste kaart zichtbaar. Die eerste kaart kunt je verplaatsen naar een andere stapel of je kunt boven op deze kaart een andere kaart leggen van een lager nummer. Telkens je een kaart verplaatst, wordt de kaart die er onder ligt zichtbaar. Kun je geen kaarten meer gebruiken van deze zeven stapels dan heb je nog altijd de stockkaarten. Dit zijn 24 kaarten waar je doorheen kunt gaan en die je kunt uitleggen op de 7 stapels. De azen die je tegenkomt in het spel verplaatst je direct naar een van de eindstapels. Zo krijgt je uiteindelijk vier eindstapels. Een klaver, schoppen, ruiten en harten stapel. Op het moment dat je niet meer verder kunt spelen, heb je verloren. Als je alle kaarten hebt kunnen uitspelen dan springen de kaarten op het scherm je tegemoet.

Klondike speelt je vanuit uw luie stoel op al uw apparaten

Vroeger werd het spel Klondike of Patience met echte kaarten gespeeld. Dat kun je natuurlijk ook nu nog doen. Haal er dan wel eerst even de jokers uit want die heb je voor het spelen van Klondike niet nodig. Door de opkomst van het internet wordt dit met kaarten spelen echter minder en minder. Het is ook zo eenvoudig. Gezellig op de computer of op uw mobiele apparaat een spelletje Klondike spelen, kan je even helemaal tot rust brengen. Meer en meer soorten Klondike komen als paddenstoelen uit de grond. Toffe varianten die je helemaal alleen kunt spelen. Ook op onze website Patience.be kun je Klondike gratis spelen. En het fijne hier is dat je niet wordt lastig gevallen met reclame en het spel niet moet downloaden. Je kunt je spel met allerlei soorten achtergronden helemaal op maat instellen. Zo speel je het spel volledig op jouw eigen manier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden