Boek 'Luister nou eens....' Beleving van de zorg bij een hersenaandoening

Boek 'Luister nou eens....' Beleving van de zorg bij een hersenaandoening

Arnhem - Niet velen zullen zoveel ervaring met de zorg hebben dan de in Arnhem geboren Dieuwke van der Hart. Ze is van kinds af aan aangewezen op zorgverlening. Haar beleving van die zorg beschrijft zij in het levensverhaal dat Gerard Kok uit Arnhem voor haar heeft vertolkt. Door vele interviews is het boek ‘Luister nou eens...’ tot stand gekomen. Ondertitel: Beleving van de zorg bij een hersenaandoening.

Bij haar geboorte heeft Dieuwke (1943) waarschijnlijk een zuurstoftekort gehad met blijvende gevolgen. Zij beschrijft haar gang door het leven en vooral haar ervaringen met zorginstellingen in en om Arnhem. Haar hele volwassen leven streeft zij naar onafhankelijkheid, waarbij zij haar optimisme probeert te behouden. Haar verhaal mondt uit in een hoofdstuk met aanbevelingen voor huidige en toekomstige zorgverleners, maar ook voor ieder die contact wil onderhouden met alle mensen die zorg behoeven.

Een bestuurder van een grote zorginstelling schrijft als reactie: “Met veel belangstelling heb ik het verhaal van Dieuwke gelezen. Zij geeft een indrukwekkende en open inkijk in haar leven, en een kritische blik op de manier waarop de vele zorgverleners die zij in haar leven heeft ontmoet haar tegemoet zijn getreden. Luisteren en inleven zijn een wezenlijk onderdeel van de professie van zorgverleners, dat bewijst haar verhaal eens te meer. Wat een goed initiatief dat zij haar verhaal aan het papier heeft toevertrouwd.”

Als lezer heb je het gevoel dat Dieuwke direct tot je spreekt door haar kwetsbare en tegelijkertijd optimistische en krachtige toon, waardoor haar gedachten en gevoelens je raken. Met de titel ‘Luister nou eens…’ heeft de auteur zowel de ernst van de situatie in de zorg, verwoord, alsook de noodzaak om verandering in gang te zetten.

Het boek te bestellen via elke erkende boekhandel of via: boekscout.nl/shop2/zoeken.php?tw=Gerard+Kok

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden