BuurtAED-actie in Elden van start

BuurtAED-actie in Elden van start

Elden - Inwoners van Elden starten een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen dorpsbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je op www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-rijkswegwest-6842-arnhem-2

Initiatiefnemers van de actie, Nicole en Lianne: "Wij vinden het belangrijk dat er ook midden in het dorp een AED komt te hangen. Op die manier wordt de kans dat je binnen 6 minuten bij een patiënt bent groter en dus ook de overlevingskans groter."

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden