Nominaties Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020

Arnhem - Vrijdag 27 november is de uitreiking van de derde Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Genomineerd zijn De Stadskok, Voedselbos Kweekland en de Energiebank. De feestelijke bijeenkomst begint om 16.00 uur in de raadszaal van het Arnhemse stadhuis. De ceremonie is thuis te volgen via een livestream.

De prijs, een cheque van 5000 euro, moet worden aangewend om het ingediende plan of initiatief daadwerkelijk te realiseren of verder uit te bouwen. De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen, organisaties en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen.

"Dirk Zeldenrust, in 2017 op 62-jarige leeftijd overleden, was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden, heeft een aantal getrouwen rond Dirk, de Club van Dirk, het initiatief genomen de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven te roepen met als doel duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of organisatie die - net als Dirk - onderkent dat een duurzame wereld niet kan wachten", aldus de organisatie.

Meer informatie over de 16 inzendingen en de 3 genomineerden: http://degroenevos.nl/genomineerden-dirk-zeldenrust-duurzaamheidsprijs-2019/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden