[aangeboden door Satos] Ethereum 2.0: de volgende grote stap in de blockchain-revolutie!


Foto:
aangeboden door Satos

Ethereum 2.0: de volgende grote stap in de blockchain-revolutie!

Wanneer men cryptocurrency zegt, denk je waarschijnlijk vrijwel meteen aan Bitcoin, het digitale geld dat de afgelopen jaren enorm hard in waarde is gestegen. Maar de wondere wereld van crypto bestaat uit veel meer dan Bitcoin. Zo heb je namelijk ook Ethereum, een gedecentraliseerd netwerk dat computercode kan uitvoeren. Ethereum staat op het punt om een historische netwerkupgrade uit te voeren en dat kan weleens interessante dingen gaan doen met de ethereum koers! Maar wat heeft de koers met een netwerkupgrade te maken? Laten we beginnen met de basis.

Zwaar werk als bewijs

De onderliggende technologie van crypto is blockchain-technologie en een blockchain is een gedecentraliseerd grootboek waarin alle transacties die ooit zijn gedaan tussen gebruikers zijn vastgelegd. Nieuwe transacties worden door zogeheten miners aan toegevoegd, die hiervoor middels allerlei algoritmen en protocollen, ingewikkelde rekensommen oplossen. Dit is een van de manieren om ervoor te zorgen dat een miner geen onjuiste transacties toevoegt. Een cryptocurrency-netwerk dat met miners werkt, draait op een zogenaamd Proof-of-Work protocol.

Miners zijn op de lange termijn, bij toenemend verkeer op het netwerk, niet zo efficiënt. Netwerken die op het Proof-of-Work protocol draaien kunnen hierdoor niet gemakkelijk opschalen. Gelukkig zijn crypto-projecten continu in ontwikkeling en wordt ook aan dit probleem gewerkt. Een grote community werkt samen om het netwerk beetje bij beetje sneller, efficiënter en uiteindelijk beter te maken. Ditzelfde geldt voor Ethereum!

De overstap naar Ethereum 2.0

Ethereum draait op dit moment nog op het eerder genoemde Proof-of-Work protocol, maar zoals benoemd is dit protocol door de stijgende populariteit van het netwerk niet toekomstbestendig. Daarom stapt het netwerk met de update naar Ethereum 2.0 over op het Proof-of-Stake protocol. Waar we nu nog miners nodig hebben, zal dit na deze overstap niet langer het geval zijn. Nu rest natuurlijk nog de vraag waarom dit een effect zal hebben op de koers van ethereum (ETH).

Het verwerken van transacties zal met Ethereum 2.0 niet langer verlopen middels miners, maar door staking. Hierbij kunnen gebruikers van het netwerk hun ETH, de valuta van het netwerk, vastzetten en gebruikt het netwerk deze valuta om transacties goed te keuren. In ruil krijgt de gebruiker hiervoor een vergoeding. Een staker moet minimaal 32 ETH vastzetten om dit te kunnen doen. Het idee hierachter is simpel; de gebruiker heeft na het vastzetten een aandeel in het netwerk en dus is het niet langer rendabel om onjuiste transacties aan de blockchain toe te voegen. Een aanvaller zou hiermee namelijk ook zichzelf hebben.

De blockchain-revolutie

Enfin, veel gebruikers willen nu ethereum kopen in aanloop naar de grote netwerkupdate. Staking levert namelijk in principe een mooie rente op. Doordat de vraag naar ETH stijgt, heeft de ethereum koers de afgelopen tijd mooie bewegingen gemaakt. Het gaat echter om zoveel meer dan wat geld verdienen. Door ETH te bezitten en te staken kunnen gebruikers namelijk onderdeel zijn van de blockchain-revolutie. Deze revolutie zal de wereld van morgen vele malen efficiënter en eerlijker maken en daar willen veel gebruikers aan bijdragen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden