Documentaires van IDFA in Focus Filmtheater

Documentaires van IDFA in Focus Filmtheater

Arnhem - Dit jaar zet IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) van 19 november tot en met 6 december de documentaire niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland, waaronder Focus Filmtheater in Arnhem.

Te zien is een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires onder de naam IDFA Extended. De aftrap is op donderdag 19 november met de IDFA openingsfilm Nothing but the Sun. Vanaf januari 2021 reist traditiegetrouw het The Best of IDFA on Tour programma met festivalwinnaars weer door het land. Zie focusarnhem.nl voor meer informatie over het programma en tickets.

FILMS

Nothing but the Sun Documentaire met gesprekken, verhalen en liedjes die opgenomen zijn in Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay.

Gunda Hartveroverende documentaire over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen 12 biggen grootbrengt.

Songs of Repression Deze documentaire van de makers van The Act of Killing onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van een sekte omgaan met 45 jaar misstanden.

Notturno Notturno toont het dagelijks bestaan van een gezin dat slaapt en leeft in één kamer, volgt een eenden jager op zijn nachtelijke kanotocht en legt de voorbereidingen op een toneeluitvoering in een zorginrichting vast.

Silence of the Tides Een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied.

The Mole Agent Een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

Bloody Nose, Empty Pockets Een ode aan de typisch Amerikaanse ‘dive’ bar, een nostalgische, feelgoodfilm met de stilistische kenmerken van cinéma vérité.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden