Theater a/d Rijn gaat online met dansfilms

Arnhem - Theater a/d Rijn gaat zaterdag 21 november online met twee talentvolle Arnhemse dansmakers tijdens #radicaallokaal.

Dansmakers Ruben Chi en Danscollectief Arnhemse Meisjes (winnaar Arnhemse Cultuurprijs 2020) ontwikkelen zich niet alleen on stage maar ook in een ander medium: film. Hun dansfilms Building Bridges en een sneak preview van Memories of the Future worden tijdens #radicaallokaal live vertoond. In samenwerking met Go Short wordt ook de korte dansfilm JUCK vertoond. Onder leiding van Arnhems stadsconservator, dramaturg en creatief producent Selm Wenselaers ga je daarna in gesprek met de makers.

Building Bridges - Ruben Chi

Een blik in het leven van dansmaker Ruben Chi terwijl hij naar China afreist om een samenwerking aan te gaan met zijn broer Joewi, die filmmaker is en in Beijing woont. Building Bridges verbeeldt Ruben’s visie: over het creëren van verbindingen tussen verschillende culturen en mensen.

Memories of the Future - Danscollectief Arnhemse Meisjes (sneak preview)

Danscollectief Arnhemse Meisjes wil, ondanks de afstand in corona-tijden, toch dans dicht bij de mensen brengen. Via een succesvolle crowdfunding (125%!) kregen ze genoeg geld bijeen om hun idee waar te maken: de dansfilm Memories of the Future. In deze film spelen ze met de tijd, al draaiend en dralend, totdat het heden het enige is dat overblijft. Met muziek van Wout Kemkens (o.a. van De Niemanders en Donnerwetter), gefilmd door Floris Verweij.

Go Short presents: JUCK. Olivia Kastebring, Julia Gumpert, Ulrika Bandeira / Documentaire / Zweden / 18’

JUCK is een hybride tussen documentaire, dancefilm en fictie. De film toont de all female dansgroep JUCK die in 2013 bekend werd met een video die viral ging en wereldwijd een hit werd. JUCK provoceert, inspireert en doorbreekt normen door de positie van object en subject te bevragen.

#radicaallokaal: dansfilms Ruben Chi, Arnhemse Meisjes & Go Short. Zaterdag 21 november, 20.30-22.00 uur, 5,00/10,00 euro.

theateraanderijn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden