The Colorofield Performance komt naar Park Lingezegen

Regio - De hele zomer van 2021 kunnen bezoekers van Park Lingezegen genieten van The Colorfield Performance, een uniek landartproject dat opgesteld wordt op het Evenemententerrein aan De Park. Onder leiding van initiatiefnemer Dirk Hakze realiseren 500 kunstenaars een uniek kunstwerk in de open lucht.

Park Lingezegen is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen met daarin plaats voor landbouw, recreatie en nieuwe natuur.

Op het evenemententerrein worden 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter opgesteld, die door de zomer heen beschilderd worden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. De kunstenaars die elke dag in steeds wisselende groepjes werken komen uit 19 verschillende landen. Iedere kunstenaar kan zijn eigen invulling geven aan het paneel en gezamenlijk vormt het een kleurrijk geheel. Dit uiteindelijke ‘Gesamtkunstwerk’ vormt vanaf een hoger gelegen punt een wonderbaarlijk schouwspel als alle kleuren met elkaar gaan interfereren.

Dirk Hakze: “Binnen dit concept is het mogelijk om samen met anderen een zeer groot kunstwerk te creëren, dat een krachtige markering in het landschap vormt en voor publiek een zeer grote belevingswaarde heeft.”

The Colorfield Performance is de hele zomer van 2021 te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen en is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. Vanaf 1 maart wordt gestart met opbouwen, van 15 april tot en met 31 augustus zijn de kunstenaars aan het werk. Daarna blijft het kunstwerk nog tot 1 oktober in zijn geheel staan.

Ruimte voor kunstenaars uit de regio

Een groot aantal kunstenaars heeft zich al aangemeld om deel te nemen aan The Colorfield Performance, maar er is nog plek voor kunstenaars uit de regio. Wanneer zij interesse hebben om deel te nemen aan het dit unieke kunstwerk kunnen zij zich opgeven via www.dirkhakze.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden