Jubileumboek 70 jaar Ome Joop's Tour

Jubileumboek 70 jaar Ome Joop's Tour

Arnhem - Sinds 1950 kunnen kinderen die om welke reden dan ook niet op vakantie kunnen, jaarlijks tien dagen onbekommerd genieten van een tiendaagse fietsvakantie. Vanuit Arnhem toeren zo'n 170 deelnemertjes en vele vrijwilligers door het hele land. 'Ome Joop's Tour' bestaat dit jaar 70 jaar en de Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen schreef er een jubileumboek over.

Voor dit kleurrijke boek met talloze anekdotes interviewde de auteur onder meer zo'n 50 deelnemers, vrijwilligers van vroeger en nu, sponsoren en begeleiders van de politie. Laurens van Aggelen: "Dit boek laat aan de hand van verhalen en foto's zien hoe mooi en warm de band is tussen kinderen en vrijwilligers die zich al vele jaren belangeloos inzetten om kinderen weer even echt kind te laten zijn."

"Al 70 jaar mag Arnhem heel erg trots zijn op Ome Joop’s Tour, omdat het een fietsvakantie is die veel met kinderen doet. Of zoals een van de geïnterviewden zei: 'Door deel te nemen aan Ome Joop’s Tour leren kinderen in die tien dagen meer dan in een heel schooljaar.' Daarom is Ome Joop's Tour zoveel meer dan een bijzonder plezierige tiendaagse onderbreking in het leven van een kind. Dat alles in een wereld waarin zij zich soms te veel moeten bekommeren om dingen waar zij zich als kind eigenlijk nog niet mee bezig zouden hoeven houden."

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van (lokale) geschiedenis en jubileumboeken. '70 jaar Ome Joop's Tour' is zijn 25e boek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden