Bevolkingsonderzoek borstkanker

Arnhem - Op de locatie van het bevolkingsonderzoek borstkanker aan de Rijksweg-West in Arnhem is nu ook een corona teststraat geplaatst. Dat leidt soms tot files. Cliënten die een afspraak hebben voor het bevolkingsonderzoek kunnen dit aangeven bij de verkeersregelaars.

Zij zullen hen door laten rijden langs de rij auto’s, zodat ze bij het mobiele onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Oost kunnen parkeren.

Coronavirus

Vanwege het coronavirus is het bevolkingsonderzoek borstkanker op 16 maart stilgelegd. Het bevolkingsonderzoek wordt nu weer gefaseerd opgestart. Dit gebeurt binnen de COVID-richtlijnen, die door het RIVM zijn opgesteld. Daardoor kan het bevolkingsonderzoek en de aansluitende zorg veilig en met goede kwaliteit worden georganiseerd.

Het onderzoek

Cliënten die aan de beurt zijn ontvangen vanzelf een uitnodiging. Cliënten die vanaf 16 maart niet konden deelnemen zijn het eerst aan de beurt. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostische laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken een schriftelijke uitslag. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.

Meer info: de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Oost, telefoon (088) 11 86 300, op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.

www.bevolkingsonderzoeknederland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden