Buiten sporten steeds aantrekkelijker


Jeroen Glissenaar, Evert van der Zee, Marwan van Heugten en Jan van Dellen bij de bootcamproute in park Immerloo
Jeroen Glissenaar, Evert van der Zee, Marwan van Heugten en Jan van Dellen bij de bootcamproute in park Immerloo (Foto: Frank Myszka)

Buiten sporten steeds aantrekkelijker

Half oktober is de eerste bootcamp workout-route van Arnhem geopend. In park Immerloo was wethouder Jan van Dellen de eerste die de route officieel in gebruik nam. De traditionele trimbaan is in een nieuw jasje gestoken, verwerkt in een natuurlijke omgeving. De laagdrempeligheid zorgt ervoor dat zowel de ervaren als de beginnende sporter enorm worden uitgedaagd. Iedereen kan kiezen hoe fanatiek hij of zij gaat sporten.

Arnhem - Parkbeheerder Jeroen Glissenaar is betrokken bij de aanleg van deze bootcamproutes. “Het idee van een bootcamproute is bedacht door Evert van der Zee en Marwan van Heugten van Bootcamp Workout. Zij zochten de samenwerking op met Gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem om het te mogen realiseren.

De route in park Immerloo is nog maar het begin. Uiteindelijk is het de bedoeling dat in alle Arnhemse parken zo’n bootcamproute komt. Ik heb een voorraad houten palen liggen voor wel 11 routes als het moet. De volgende is al bijna klaar en wordt in november geopend in park Presikhaaf. Daarna is het de bedoeling dat we elke maand een route openen. In een jaar tijd zijn ze dan in 5 parken beschikbaar. Buiten zijn is in deze coronatijd natuurlijk van groot belang. Je bouwt zo aan je weerstand. Het is toch geweldig dat we dit kunnen doen in Arnhem?”

Marwan: “Een bootcamproute bestaat uit 11 houten palen – stations - met daarop verschillende bootcampoefeningen. Je rent of jogt van station naar station. Op elke paal staat een plaatje met een oefening. Als je die niet goed begrijpt, scan je de QR-code op de paal. Via een filmpje krijg je dan de oefening door Evert of door mij uitgelegd. Zo heb je altijd hulp van een personal coach. Bij elke paal kun je ook kiezen uit verschillende niveaus: goud, zilver en brons.”

“Je herkent de route meteen als je een park inloopt. Het zijn robuuste, vierkante palen van eikenhout en zijn overal hetzelfde. We gebruiken hiervoor de zomereik uit de Arnhemse bossen. Deze eiken zijn duurzamer dan bijvoorbeeld een Amerikaanse eik, ze gaan langer mee”, aldus Jeroen.

“Weet je wat zo leuk is? Elk park krijg z’n eigen thema. In Immerloo ligt het accent op kracht, in Presikhaaf werk je vooral aan je conditie. In de andere parken train je dan bijvoorbeeld je ‘core’. Een beetje fanatieke sporter gaat natuurlijk de uitdaging aan om alle routes te doen. Het geeft veel variatie en je ziet elke keer een andere omgeving.

Er is veel belangstelling voor dit project. Pas werd ik gebeld of er een route in het bos bij Schaarsbergen gemaakt kon worden. Ik word er echt oprecht blij van. Of om met de woorden van Marwan te spreken: “Bootcamp Workout is alleen maar plezier!”

Blijf op de hoogte van alle activiteiten via www.sportinarnhem.nl, instagram of facebook.

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden