<p>De VeloPlus rolstoelfiets zorgt voor veel fietsplezier voor het hele gezin.&nbsp;</p>

De VeloPlus rolstoelfiets zorgt voor veel fietsplezier voor het hele gezin. 

(Foto: Ger Loeffen )

Bio Vakantieoord hoopt op bijdrage ANWB Fonds

Arnhem - Het Bio Vakantieoord in Arnhem maakt kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds voor de aanschaf van een rolstoelfiets. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft 10.000 euro per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. Het Bio Vakantieoord dingt mee in de provincie Gelderland. De stemperiode loopt nog tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Het Bio Vakantieoord is genomineerd voor de aanschaf van een VeloPlus rolstoelfiets. Hiermee wil het vakantiepark voor gezinnen met een gehandicapt kind het mogelijk maken dat zij ook eens een fietstochtje met elkaar kunnen maken. De VeloPlus rolstoelfiets is speciaal geschikt voor rolstoelgebruikers die in hun eigen rolstoel blijven zitten tijdens het fietsen. De kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig op de rolstoelfiets te krijgen. Zo kan een kind in een rolstoel ook eens beleven hoe het is om met het gezin mee te gaan op de fiets.

Breng je stem uit

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt nog tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

www.stichtingbio.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden