Alternatieve schrijfactie Amnesty International

Velp - De jaarlijkse schrijfactie WriteForRights van Amnesty International bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp gaat vanwege corona niet door. De actie was elk jaar rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens. Amnesty werkgroep Velp/Rozendaal komt met een alternatief en brengt schrijfpakketjes bij de mensen thuis en haalt deze na 10 december weer op.

Mensen kunnen zo thuis brieven schrijven die worden verstuurd naar regeringen om hen te bewegen over te gaan tot vrijlating of bescherming van gewetensgevangenen. Ook worden groetenkaarten geschreven om gevangenen een hart onder de riem te steken.Iedereen die in Velp of Rozendaal woont, kan zich aanmelden via agneskwant@gmail.com of tel. 026-3620443.

Ieder pakketje bevat een envelop met informatie, tien voorbeeldbrieven, tien blanco kaarten, een schrijfblokje, een pen en een A4–raamposter. U bent niet verplicht ook alle tien de brieven of kaarten te schrijven. Graag opgeven vóór 2 november.

Woont u niet in Velp of Rozendaal, kijk dan vanaf 10 november op https://www.amnesty.nl/write-for-rights/locaties voor een schrijfactie bij u in de buurt.

We schrijven voor: https://www.amnesty.nl/organiseren/voor-wie-we-schrijven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden