Hoe vertel je je kind de waarheid over Sinterklaas?

Arnhem - De Arnhemse Marlies Martens (auteur) en Hester van de Grift (illustrator) brachten onlangs het boek 'Van Kind naar Sint' uit waarmee ouders aan hun kinderen kunnen vertellen wat het échte verhaal van Sinterklaas is.

Als kinderen een jaar of 8 zijn, krijgen ze vaak te horen dat Sinterklaas niet bestaat. 'Dat kan beter', dacht Martens. "Ik wilde een verhaal vertellen waarin de magie van Sinterklaas blijft, waarin er ruimte is om het échte verhaal te vertellen en waarin het feest meer betekenis kreeg."

Geeffeest

In het boek leren kinderen wie Sinterklaas ooit was en ze maken kennis met de volgende stap in het feest: zelf Sinterklaas worden. "Ouders lezen met hun kinderen dat het sinterklaasfeest een ‘geeffeest’ is. Waarin je als jong kind een cadeau mag leren ontvangen, en als ouder kind zelf mag leren geven. Zonder tegenprestatie, net als de oude Sinterklaas vroeger deed."

De twee Arnhemmers werken samen met lokale ondernemers zoals uitgeverij Bontekoe en arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor die de boeken verzendt.

"Op woensdag 28 oktober overhandigen wij het boek aan Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Omdat hij in zijn social media berichten laat zien net zo begaan te zijn met de belevingswereld van kinderen als wij", aldus Martens.

Het boek is te bestellen op www.vankindnaarsint.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden