Asian Animation Short Festival in Focus

Arnhem - Focus Filmtheater houdt samen met Asian Movie Night en KloosterKino op donderdag 29 oktober om 19.00 en 21.00 uur het Asian Animation Short Festival in Focus, een programma met Aziatische korte animatiefilms. (Engels gesproken/ondertiteld dus ook geschikt voor expats en internationale studenten.)

Het doel van dit programma is om meer diverse Aziatische culturen aan een breder publiek te introduceren. Te zien is een bijzondere selectie van korte films die afkomstig zijn uit Azië, zoals Cat Days, een lieve Japanse film over een grote verandering in het leven van een jongen, Run Rostam Run, een anachronistische voortzetting van een oude Perzische mythe en West Question East Answer, een verhaal over een Koreaanse grootmoeder en haar Duitse kleindochter die proberen te communiceren. De films zijn Engels gesproken en ondertiteld. Zie focusarnhem.nl voor meer informatie over het programma en tickets.

FILMS

Cat Days

De kleine jongen Jiro voelt zich misselijk en wordt door zijn vader naar de dokter gebracht. Zij stelt een onschadelijke toestand vast, maar vanaf dan is niets meer hetzelfde voor Jiro.

Betond Noh

Beyond Noh animeert ritmisch 3.475 individuele maskers van over de hele wereld, te beginnen met de kenmerkende maskers van het Japanse Noh-theater. Een culturele reis langs rituelen, gebruiken en politiek.

Sister

Een man haalt herinneringen op aan zijn jeugd, waarin hij opgroeide met een irritant zusje in de jaren negentig in China. Hoe zou zijn leven zijn geweest als de zaken anders waren gegaan?

Mt. Head

Op het hoofd van een man groeit een kersenboom.

Run Rostam Run

Rostam - de oude Perzische staatsburger - zou naar de toekomst moeten reizen en naar Teheran 2017 moeten komen om goed te maken wat hij zijn eigen zoon heeft aangedaan. In Teheran weet hij niet of hij de legale of illegale manier moet kiezen om zijn doel te bereiken.

Kick-Heart

Een liefdesverhaal tussen twee mensen die elk een geheim te verbergen hebben. De ene is een pro-worstelaar, de andere een non. Verliezen voelde nog nooit zo goed.

West Question East Answer

Communicatie kan moeilijk zijn als de culturele en historische achtergronden zo ver van elkaar verwijderd zijn. Een Koreaanse grootmoeder en haar Duitse kleindochter proberen het op te lossen.

Love at the Crossroads

Korte film over een liefdesdriehoek tussen twee mannen en een vrouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden