<p>De nieuwe gedenkboom.</p>

De nieuwe gedenkboom.

(Foto:)

Nieuwe gedenkboom op begraafplaats Velp

Velp - De Allerzielenviering op de begraafplaats aan de Bergweg in Velp kent een jarenlange traditie. Dit jaar gaat die viering niet door vanwege de coronamaatregelen. De begraafplaats is die dag wel open voor bezoekers. Zij worden uitgenodigd om een kaartje op te hangen in de nieuwe gedenkboom.

De gedenkboom is een nieuwe aanwinst. Het is een object gemaakt van bruinverkleurend cortenstaal waarin koperkleurige gedenkblaadjes kunnen worden gehangen. Met de gedenkboom wil de begraafplaats nabestaanden een plek bieden om even stil te staan bij een dierbare. Bijvoorbeeld wanneer de as is verstrooid of wanneer iemand in het buitenland of elders begraven ligt of als een graf niet meer bestaat. Of gewoon om iemand te gedenken met een speciale intentie.

In de gedenkboom kan een blaadje worden opgehangen waarin aan de voorzijde de naam van de overledene kan worden gegraveerd en op de achterzijde de geboorte- en sterfdatum. Op de website komt binnenkort informatie over wijze van bestellen en de kosten van een gegraveerd blaadje.

www.rkbegraafplaatsvelp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden