<p>Vluchtelingen en Nederlanders vinden elkaar in Boost Arnhem.</p>

Vluchtelingen en Nederlanders vinden elkaar in Boost Arnhem.

(Foto: M. Wennink)

Donatie voor Stichting Boost Arnhem

Arnhem - Voor veel nieuwe Nederlanders die hun land moesten ontvluchten, is het van groot belang snel wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. Stichting Boost Arnhem wil hen daarbij helpen. Mede mogelijk gemaakt door een donatie van het Oranje Fonds.

Boost Arnhem is een vrijwilligersorganisatie opgericht door vluchtelingen zelf die hun kennis en ervaring gebundeld hebben in samenwerking met Nederlanders. "Samen helpen wij andere vluchtelingen van alle nationaliteiten op elk vlak van het sociaal domein vooruit, zodat zij gelijkwaardig deel kunnen nemen aan de Nederlandse maatschappij. En andersom zijn ook alle Nederlanders bij Boost welkom om makkelijk contact te maken en vriendschappen te sluiten met nieuwe Nederlanders uit allerlei culturen", aldus Boost Arnhem.

"Om ons werk te blijven doen, zijn donaties zoals die van het Oranje Fonds van levensbelang. In dit geval geeft het Boost de financiële boost om verder vorm te geven aan bijvoorbeeld het WeMatch! buddyproject, om de Nederlandse taal in de praktijk te oefenen, zowel tijdens Nederlandse taallessen als in de praktijk tijdens activiteiten als het naaiproject, gitaarles en ambachtelijk houtbewerken.

www.boostarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden