Film van Arnhemse regisseur op NPO3

Arnhem - Zaterdag 24 oktober is op NPO3 een korte documentaire The Ballet of Service te zien over de bijzondere wereld van The International Butler Academy in Simpelveld. De film is geregisseerd door de Arnhemse Marlies Smeenge die eerder ‘Het Gouden Hert’ op filmfestival GoShort won.

Regisseur Smeenge toont hiermee na haar succesvolle afstudeerfilm Traag Naar de Hemel nogmaals een bijzondere plek waar de tijd heeft stilgestaan. Op The International Butler Academy in Zuid-Limburg worden mensen van over de hele wereld opgeleid tot butler voor de allerrijksten. Onder hoge druk leren ze de eeuwenoude kneepjes van het vak. Een observerende, licht-absurdistische film die de kijker meeneemt in de hyper perfectionistische wereld van het butlerschap.

The Ballet of Service is een afstudeerfilm van De Nederlandse Filmacademie en kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA en met steun van CineSud. De film wordt uitgezonden om 01.23 uur op NPO3 tijdens ‘De Nacht van de Filmacademie’ en zal daarna te zien zijn op NPO-Start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden