Phion geeft tot en met 10 november geen concerten

Arnhem - Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, verzorgt in lijn met het landelijke beleid rondom het coronavirus tot en met 10 november geen concerten.

De nieuwe maatregelen die tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober zijn afgekondigd hebben tot dit besluit geleid. "De huidige richtlijnen schrijven voor dat er maximaal 30 musici tegelijkertijd mogen spelen voor maximaal 30 mensen in de zaal. De geplande concerten van Phion gaan echter uit van een grotere musici-bezetting. Het is niet mogelijk om de geplande programmastukken met minder musici te spelen. In de periode tot en met 10 november zijn dan ook 4 concertreeksen van Phion geannuleerd", aldus Phion.

Phion - en alle symfonieorkesten in Nederland - blijven gezamenlijk in nauw overleg met de veiligheidsregio's om te kijken wanneer het weer mogelijk is om de orkestbezetting van 30 musici uit te breiden.

"Phion blijft doordrongen van de taak om het publiek in Gelderland en Overijssel live klassieke muziek te bieden. Het orkest zal dan ook steeds op basis van de meest recente maatregelen bekijken of, en op welke manier het deze taak zo goed mogelijk kan uitvoeren."

Mocht je kaarten hebben voor een van de concerten in de periode t/m 10 november, dan word je door de betreffende zaal nader geïnformeerd.

info@phion.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden