Foto:
aangeboden door Ziektevrijleven.nl

Valt diabetes type 2 te genezen?

Nadat je te horen hebt gekregen dat je diabetes type 2 hebt zul je naar alle waarschijnlijkheid zwaar aan de medicijnen moeten. De ziekte zal dus een groot effect hebben op je dagelijkse leven, wat ronduit verschrikkelijk is. Veel mensen willen dan ook genezen van diabetes type 2, maar weten niet of dit daadwerkelijk mogelijk is. Volgens Ziektevrijleven kan dit wel degelijk! Dit is namelijk mogelijk door gezond te eten. Op deze manier kun je je bloedsuiker echt heel veel verminderen, waardoor je zelfs je diabetes kunt genezen. Hierbij kun je gebruik maken van de onderstaande tips. 

Drankjes

Diabetes type 2 genezen is dus mogelijk, al zul je hiervoor wel je leven enigszins om moeten gooien. Zo zul je eigenlijk alleen maar water moeten drinken, want daar zit natuurlijk helemaal geen suiker in. Toch is de kans groot dat je dit niet echt lang zult volhouden, water wordt uiteraard snel saai. Om dit probleem op te lossen kun je fruitwater drinken, wat wel degelijk anders is dan vruchtensap. Fruitwater kun je bovendien eenvoudig zelf maken. Hiervoor kun je een grote kan pakken, waarin je gesneden stukjes fruit op de bodem legt. Vervolgens giet je de kan vol met water. Zet het dan in de koelkast voor een paar uur. Daarna is je fruitwater klaar en kun je er van gaan genieten! Fruitwater is niet alleen lekker, maar dus ook gezond.

Bewegen

Alhoewel sporten niet het belangrijkste is als je wilt genezen van diabetes type 2 of je je bloedsuikerspiegel wilt verbeteren, is beweging toch wel degelijk onmisbaar als je deze doelen voor ogen hebt. Dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd. Nadat je gegeten hebt zullen de suikers in je bloed circuleren, ze moeten dus ergens naartoe. Als je dan niets gaat doen en bijvoorbeeld televisie gaat kijken, zullen de overbodige suikers schade aanrichten in je lichaam. Uiteindelijk zullen ze zelfs opgeslagen worden als vet. Het is daarom beter om na het eten een korte wandeling te maken. Dit zal je lijf helpen om de suikers uit het bloed te halen, waardoor je bloedsuikerspiegel dus vermindert. Zo’n blokje om hoeft echt niet een triatlon te zijn, zelfs tien minuten lopen zal al een grote positieve invloed hebben op je bloedsuiker. 

Fruit

Fruit is natuurlijk een gezond product om op te eten. Toch is dit niet altijd het geval. Tenminste, fruit is niet gezond als het in andere producten wordt gebruikt. Hierbij kun je onder meer denken aan vruchtenjam, gedroogd fruit en vruchtensap. Toch denken nog altijd veel mensen wel dat deze producten gezond zijn doordat er fruit in zit. Dat is dus niet zo, want je bloedsuikerspiegel zal er net zo hard door stijgen. Als je diabetes type 2 hebt dan moet je dit dus juist vermijden. Overigens komt dit niet eens perse doordat er fruit in zit, maar vooral doordat andere ingrediënten ook gebruikt worden voor het maken van de producten. Hier valt het gedoemde suiker natuurlijk ook onder, net zoals andere, ongezonde smaakstoffen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden