Musis & Stadstheater zorgt voor zichtbaarheid Arnhemse huisgezelschappen

Arnhem - Naar aanleiding van de strenge coronamaatregelen wordt een deel van de programmering van Musis & Stadstheater geannuleerd en verplaatst. Dit geldt niet voor de huisgezelschappen Toneelgroep Oostpool, Introdans en Phion. Musis & Stadstheater faciliteert deze gezelschappen voor hun repetities, voorstellingen en concerten. Een besluit dat is genomen om de culturele infrastructuur in Arnhem zo veel mogelijk in stand te houden.

De nieuwe coronamaatregelen beperken niet alleen de bezoekerscapaciteit maar ook het maakproces. "Dat we een pas op de plaats moeten maken, beseft iedereen", aldus Hans Verbugt, directeur Musis & Stadstheater en voorzitter van de Lauwersgracht Alliantie. "Maar we hebben de handen ineengeslagen om te kijken wel kan als alliantiepartners. De dansers van Introdans moeten blijven trainen, net als Vitesse, want alleen zó kunnen ze op internationaal topniveau blijven presteren. Daarom gaan de repetities en de voorstellingen van Amazing Asia en Fantasia door. Hetzelfde geldt voor Laura H. Deze zeer goed ontvangen voorstelling van Toneelgroep Oostpool staat tot en met zaterdag bij ons. Ik ben blij dat een klein deel van ons publiek dit nog kan zien en wij onze functie als huis voor de podiumkunsten blijven uitdragen. Duidelijk mag zijn dat deze beslissing niet om zakelijke redenen is genomen. Phion zal in ieder geval blijven repeteren en er wordt nog onderzocht of de concerten met de beperkte capaciteit doorgang kunnen vinden."

Topgezelschappen

"De Raad van Cultuur heeft alle drie de Arnhemse gezelschappen (Introdans, Toneelgroep Oostpool en Phion) en het productiehuis De Nieuwe Oost positief beoordeeld, wat hun overheidssteun voor de komende vier jaar garandeert. Het is ongelooflijk bijzonder dat onze stad drie nationale topgezelschappen herbergt en Musis & Stadstheater maakt zich sterk om deze gezelschappen ook nu te steunen door ze een podium te blijven bieden, ook in tijden van crisis", aldus Verbugt.

"Musis & Stadstheater doet geen concessies aan de veiligheidsmaatregelen en er wordt een maximum van 30 bezoekers gehanteerd. De protocollen zijn uitgebreid en sluiten aan bij de landelijke procedures in theaters en concertzalen. Via een enquête wordt voortdurend gemonitord, hoe veilig bezoekers zich voelen. Bezoekers beoordelen hun veiligheid met een 9,1."

Flexibel retourbeleid

Het flexibele retourbeleid maakt het mogelijk om kaarten tot een uur voor aanvang van het concert of de voorstelling te annuleren. Kaartkopers mogen zelf kiezen: of ticket(s) doneren of omzetten als voucher of geld terug.

Huisgezelschappen te zien in het Stadstheater

Laura H. - Toneelgroep Oostpool 14 t/m 17 oktober 2020

Amazing Asia - Introdans 23 t/m 30 oktober 2020

Fantasia (6+) - Introdans 6 t/m 12 november 2020


Kijk op de musisenstadstheater.nl voor meer nieuws over overige voorstellingen en concerten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten