Gelrepas wordt een app

Arnhem - Geen bonnenboekje waaruit je kortingsbonnen moet knippen om korting te krijgen. Vanaf 1 januari 2021 wordt de Gelrepas een app. Deze app geeft altijd actuele informatie over alle activiteiten waaraan je met de Gelrepas kunt meedoen. De pas is beschikbaar in onder meer de gemeenten Arnhem, Rozendaal en Westervoort.

Korting krijgen met de Gelrepas kan dan veel makkelijker, zonder gedoe met bonnetjes. Ook voor de deelnemende gemeenten scheelt het veel administratieve rompslomp, terwijl het aanbod voor de inwoners veel beter en meer divers wordt.

Bij de nieuwe Gelrepas krijgen pashouders een persoonlijk tegoed om in te zetten voor alle activiteiten binnen het programma. De hoogte van dat tegoed hangt af van je leeftijd. Er waren tot nu toe twee leeftijdscategorieën (kinderen en volwassenen), nu zijn dat er vijf, waaronder 0-4 jaar. Zo kunnen ook de allerjongste inwoners van de pas gebruik maken. Dat was tot nu toe nog niet mogelijk.

Ook de website gelrepas.nl wordt verbeterd en gebruiksvriendelijker. De pas zelf wordt helemaal digitaal. Er komt een telefonische hulplijn voor wie vragen heeft over de pas en hoe de Gelrepas-app werkt.

Groter aanbod

Eerder bleek al dat het bereik van de Gelrepas zeer goed is. De meeste inwoners die recht hebben op een Gelrepas, hebben er een. Maar niet iedereen gebruikt de pas. Met een vernieuwd en groter aanbod van activiteiten en meer keuzevrijheid, hopen de deelnemende gemeenten dat nóg meer inwoners de pas zullen gebruiken. De Gelrepas zorgt ervoor dat inwoners die wat minder te besteden hebben, mee kunnen blijven doen aan allerlei activiteiten. Dat helpt om te voorkomen dat ze in een sociaal isolement terecht komen.

Gelrepas is gratis

De Gelrepas bestaat ruim 25 jaar en is inmiddels een begrip in Arnhem en de regio. De Gelrepas is er speciaal voor mensen die weinig inkomsten hebben en daardoor vaak te weinig geld voor activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. Met de pas krijgen ze korting op vele sociale, sportieve, culturele en educatieve activiteiten. De Gelrepas is gratis.

Een Gelrepas aanvragen

Vanaf 1 januari kun je de nieuwe Gelrepas aanvragen via www.gelrepas.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten